Atakum Belediyesi 55'te 55 projesinin içerisinde yer alan Akalan Mahallesi Köy Konağı'nın açılışını bugün iftardan önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mahalle Muhtarı Celal Kömpe, konağın mahalleye kazandırılmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirtti.

TAŞÇI: 'PROJELER HAYATA GEÇİYOR'

Söz verilen projeleri bir bir hayata geçirdiklerinin altını çizen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Atakum Belediyesi olarak, açılışlarımız her geçen gün devam ediyor. Bugün de burada Akalan Mahallesi Köy Konağı'nın açılışını gerçekleştirdik. Ramazan Bayramı'nın akabinde de Çakırlar Köy Konağı'nın açılışını gerçekleştireceğiz. Hobi bahçeleri de Temmuz ayı ortalarında açılacak. Atakum'un ve Karadeniz'in en büyük mahallesi olan Yeni Mahalle'de Aqua Park, Kültür Merkezi ve Akarsu Projesi'nin temelini de atacağız. Biz belediye olarak hedeflerimize, hükümetimizden, Büyükşehir Belediyemizden, milletvekillerimizden, Genel Başkan Yardımcımızdan ve bakanımızdan aldığımız güç ve kuvvetle emin adımlarla koşarcasına ilerliyoruz. 1 Kasım seçimlerimden aldığımız güç bize ivme kazandırdı. İnşallah bu ivme Atakum Belediyesi'nin hedeflerine ulaşmasında yardımcı olur. 55'te 55 projemizden 30 tanesini hayata geçirdik. Bu köy konağımızın da mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Daha sonra söz alan Demircan, köy konaklarının mahalleler açısından çok önemli olduğunu söyledi.

'BU AİLENİN FERDİ OLDUĞUMDAN HAMT ETTİM'

Yapılan konağın mahalleye büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Çiğdem Karaaslan, 'Atıl durumdaki binaların böyle köy konaklarına çevrilmesi ve mahallelere böyle hizmet vermesi çok anlamlı bir davranış. Kim bilir içeride ne toplantılar yapılıp, bu mahalle için ne güzel kararlar alınacaktır. Bunun için şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu köy konağının içerisi ve dışarısı mahallede bulunan her yaştan insanın kullanabilmesi için tasarlanmış. Bu konağın herkese hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.

Sözlerine AK Parti kadrolarının faaliyetlerinden bahsederek devam eden Karaaslan, 'Akalan Kalesi ile ilgili turizme kazandırması konusunda çalışmaları başlattık. Tıpkı Akalan Mahallesi gibi, Tıpkı Atakum gibi, Türkiye'de büyüyor ve gelişiyor. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. AK Parti kadrolarının nerede ve ne yaptığına bugün sosyal medyadan baktım. Ve tekrardan bu ailenin bir ferdi olduğum için hamt ettim. Çünkü AK Parti kadroları bütün kadrolarıyla birlikte bugün Türkiye'nin her köşesinde iftar programlarından sahur programlarına kadar bütün günü halk ile bir arada geçirdiler. Bizi başarıya taşıyan şeyin arkasında bu birlik ve beraberliğimiz var. Bu oturduğumuz iftar sofralarımız aslında gönül sofralarımızdır. Bu programlarda bizlerle bir araya geldiğini için sizlere teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından köy konağının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından mahalle sakinleri ve davetliler Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde iftar saatini bekledi. Program, iftar yemeğinin ardından sonlandı.