Günümüz gençlerinin pek çoğu araba hayali kurarken Aydın'da bazı gençlerin hayalini develer süslüyor. Aydın'da bazı gençler kedi köpek beslemek yerine deve besleyip develeri ile gezmeye başladı.

Bunlardan biri de Aydın Yılmazköy'de yaşayan 21 yaşındaki Mehmet Aksoy. Köpek beslemek yerine deve besleyip deve gezdirmek istediğini belirten Mehmet Aksoy, çocukluğundan beri biriktirdiği tüm paraları develere yatırdı. Sünnet paraları dahil tüm parası ile satın aldığı develerle gezintiye çıkan Asoy, 'Hayattaki en büyük ideallerimin başında deve sahibi olmak vardı. İlk idealime kavuştum' diye konuştu.
Çocukluğundan beri deve güreşlerine ilgi duyduğunu ve dedesinin eski devecilerden olduğunu belirten Mehmet Aksoy, 'Herkes son model araba hayali kurar. Ben çocukluğumdan beri deve hayali kurardım. Kendimi bildim bileli çalışıyorum. Sonunda hayalime kavuştum. Aynı zamanda deve bakıcılığı yapıyordum. Bu zamana kadar yemedim içmedim, biriktirdiğim paralarla deve aldım. Şimdi dünyanın en keyifli insanıyım. Birçok kişi köpek besler köpek gezdirir, ben de deve besleyip deve gezdiriyorum. Birçok kişi şaşırsa da develeri seviyorum ve oldukça duygusal olan develeri daha samimi ve sadık buluyorum' dedi.

Arkadaşı ile birlikte ellerine aldıkları deve ile gezintiye çıkanlardan Fikri Ayaz da, yeni nesil devecilerden. Kendisinin de develere çok düşkün olduğunu belirten Fikri Ayaz, "Bazıları bizim bu durumumuza garipsiyor. Bize göre nasıl bir kişinin köpeğini alıp dolaşıyor ve bundan keyif alıyorsa biz de devemizi alıp dolaşarak keyif alıyoruz" dedi.