MHP'li Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP'nin 6. Olağanüstü Kongresi'nde değiştirilen tüzük kararlarının doğru bir adım olduğunu ifade ederek, ''Delegeye rağmen siyaset yapılamadığını da genel merkez herhalde artık anlamıştır. Öyle ya da böyle bu değişiklik mutlaka olacak'' dedi

Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP'nin Ankara'da gerçekleşen ve değiştirilen tüzük maddeleriyle genel başkanlık seçiminin önünü açılan gelişmelerin MHP ve değişim adına iyi bir adım olduğunu söyledi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ŞARTTI
Genel merkezin en başından bugüne delegenin sesine kulak vermediğini kaydeden Kılağuz, ''Bin 200 delegenin yaklaşık yüzde ellisinin baş kaldırısı varken bunun dinlenmesi lazımdı. Keşke buraya kadar gelmeseydi. Ben değişimden yanayım, en başından bu yana tavrımı koydum. Tüzüğün de değişmesi şarttı ve değiştiği iyi oldu. Bu süreçte Türkiye'ye ve meclise milliyetçi hareketin şart olduğunu biliyoruz, bugün bir seçim olsa partimiz belki baraj altı kalacak. MHP'siz bir meclisin olmayacağını da tüm Türkiye biliyor. Onun için umarım hayırlısı olur. Delegeye rağmen siyaset yapılamadığını da genel merkez herhalde artık anlamıştır. Öyle ya da böyle bu değişiklik olacak. Seçimli kongrede de belki ilk turda bir genel başkan seçilemeyecek ama ikinci turda çıkacağına inanıyorum. Partinin iyiliği için, hangi aday olursa olsun kim geliyorsa hayırlısı olur, gelen bizim genel başkanımızdır'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU