İsveç Milli Takımı'nın oynadığı İrlanda ve İtalya maçlarında forma giyemeyen oyuncu beklentilere yine cevap veremedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın bordo-mavili takımı ikinci kez çalıştırdığı dönemde ısrarla alınmasını istediği Erkan Zengin, bordo-mavililer için hayal kırıklığı oldu. 2015-16 sezonuna en iyi başlayan oyuncuların başında gelen, Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında attığı gollerle takımı galibiyete taşıyan isimlerin başında gelen Erkan Zengin, sonraki bölümlerde ise performansında büyük bir düşüş yaşadı. Takım içinde özellikle Mehmet Ekici ve diğer arkadaşlarıyla sorunlar yaşayan oyuncu bordo-mavili takımda son olarak kadro dışı bırakılarak istenmeyen adam ilan edildi. Erkan Zengin bu sezon Trabzonspor formasıyla 25 maçta 3 gol kaydetti.

AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN AFFEDİLMİŞTİ

Trabzonspor'un Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda iyi bir performans sergilemesi halinde satmayı planladığı Erkan, İrlanda ve İtalya maçlarında kulübede oturdu. Teknik Direktör Hami Mandıralı ile birlikte oyuncuyu kadro dışı bırakan yönetim daha sonra alacaklarına karşılık sözleşmesini fesih konusunda belli bir aşamaya geldiği Erkan'la anlaşamamış oyuncunun takımla birlikte antrenmanlara çıkmasını istemişti. Oyuncunun Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir performans sergilemesi halinde satmayı düşündüğü Erkan Zengin konusunda, bordo-mavililer beklediğini bulamadı. Erkan, İsveç Milli Takımı'nın İrlanda ile 1-1 berabere kaldığı ve İtalya'ya 1-0 yenildiği maçta yedek kulübesinde oturarak süre alamadı.

TRABZONSPOR YİNE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Trabzonspor Erkan Zengin konusunda yine hayal kırıklığı yaşadı. Fenerbahçe'ye gitmesi gündemde olduğu sırada Trabzonspor'a imza atan Erkan Zengin, bordo-mavili kulüpte beklenen performansı 1.5 sezonda gösteremedi. 2014-15 sezonunun devre arasında Karadeniz ekibine gelen oyuncu beklentilerin altında bir performansta kaldı. Son olarak Trabzonspor'da kadro dışı kalmasına rağmen Avrupa Şampiyonası'nda forma giyme ihtimali üzerine affedilen oyuncu, Trabzonspor'a yine hayal kırıklığı yaşattı.

YANAL DEVREDE

Trabzonspor'da yılda 1 milyon 600 bin Euro kazanan Erkan Zengin'in yıllık maliyeti bordo-mavili kulübe artık ağır geliyor. Sezon içresinde futbolcuların kazandığı yıllık ücretlerde indirim yapılması konusunda Erkan Zengin ile uzlaşamayan bordo-mavili yönetim, Erkan Zengin konusunda Teknik Direktör Ersun Yanal'ın kesin kararını bekliyor. Milli oyuncuyu kazandığı yıllık ücret ile takımda tutmak istemeyen bordo-mavili yönetim, oyuncunun takımda kalması halinde indirim yapmasını isterken, Ersun Yanal'ın da şampiyona sonrası oyuncuyla bir görüşme yapması bekleniyor. Trabzonspor'un iyi bir bonservis bedeli yakalaması halinde ise oyuncuyla yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılıyor.