Atakum Belediyesi tarafından kurulan Ramazan Sokağı, iftar sonrası binlerce vatandaşın buluşma noktası haline geldi.

İçerisinde sivil toplum kuruluşlarının da stantlarının bulunduğu Ramazan Sokağı'nda alışverişlerini yapan, gezerek stres atanlar arasında çevre il ve ilçelerden de çok sayıda vatandaş bulunuyor.

Atakum Belediyesi Yalı Kafe önünde kurulan Ramazan Sokağı ile eski Ramazanları yaşatmayı hedeflediklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Geçtiğimiz sene Ramazan Ayında ilk kez gerçekleştirdiğimiz Ramazan Sokağı çalışmamız vatandaşlarımızdan büyük ilgi görmüştü. Bu noktadan hareket bu yıl Ramazan Ayında, Ramazan Sokağımızı 3 kat büyük hale getirerek hizmete açtık. İftardan sonra aileleriyle, sevdikleriyle birlikte güzel vakit geçirmek isteyen, eski Ramazan akşamlarını yaşamak isteyenleri buluşturan bir çalışma oldu. Çeşitli animasyon gösterileri ile süslediğimiz Ramazan Sokağında her akşam binlerce vatandaşımızı ağırlıyoruz. Halkımızın gösterdiği ilgi ve dile getirdikleri teşekkür ifadeleri bizleri son derece mutlu ediyor. Özellikle çevre illerimizden ve ilçelerimizden çok sayıda vatandaşımızın yoğun ilgi göstermesi karşısında memnun oluyoruz' dedi.

Ramazan Sokağı'nda çok sayıda sivil toplum kuruluşunun standının yer aldığını, bunun yanı sıra Atakum Belediyesi çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılan bir standın da bulunduğunu ifade eden Başkan Taşçı, 'Ramazan Sokağımız herkese hitap ediyor. Aralarında Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM), TÜGVA Down Sendromlular Destek Merkezi, Zihinsel Engelli Çocuklar Vakfı (ZİÇEV) gibi sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu stantlarımızda önemli hayır işleri yapılıyor. Çocukların ilgiyle gezdiği, yaşlılarımızın eski günlerini yad ettiği Ramazan Sokağımıza herkesi davet ediyoruz. Atakum Belediyesi Yaşam Parkı ile Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezimizdeki gönüllülerimizin yaptığı el emeği ürünler ile Samsun Cezaevindeki mahkumların el emeği ürünleri de stantlarımızda vatandaşlarımızın beğenisine sunuluyor' diye konuştu.