Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Haberaks TV'de yayınlanan Haberin Sesi Programı'na telefonla katılarak kongre sürecini değerlendirdi.

Tekin, MHP gibi bir siyasi partinin kurultayının, kongresinin düğün, şölen havasında gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, "Otel salonlarında, yangından mal kaçırırcasına kurultay yapılmasını yakıştıramadım ve doğru bulmuyorum. Kurultaya katılan delegeler konusunda sayı açısından da farklı söylemler var. Çağrı heyeti önce 752 sayısını açıkladı ardından noter 650 sayısını açıkladı. Genel merkezimize ulaşan imza sayısının da 495 olduğunu biliyoruz. Bu belirsizliklerin olduğu ve kesin sayının bile belirlenemediği kurultayda noterin yaptığı açıklama çok yersiz. Noter, 'incelememizi yaptıktan sonra açıklamada bulanacağız' diye şansız bir ifadede bulundu. Eğer incelemediyseniz kurultayı nasıl başlattınız, yeter sayısına ulaşıp ulaşmadığını nerden biliyorsunuz. Neresinden bakarsanız bakın delege sayısındaki belirsizlik, noterin söylemindeki çelişki, adayların kendi arasında yaşadığı gerginlik, birbirlerinden haberlerinin olmaması, tüzükte değiştirildiği söylenen maddelerden adayların çıkıp sırasıyla haberdar olmadığını söylemesi, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in çıkıp 'Benimde bir çoğundan haberim yoktu' demesi neyi değiştirdiklerini yada değiştirmeye çalıştıklarını bilmeyen bir kurultay havası oluşturuyor" diye konuştu.

BAHÇELİ HAKLI ÇIKTI
Tekin, 6-7 genel başkan adayı olduğunu idda eden insanların arasında bir kişi üzerinden farklı bir hava estirilerek diğer adaylara saygısızlık yapıldığını da ileri sürerek açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Diğer adaylarda bu durumdan rahatsız olduğunu kongre biter bitmez izah etmeye kalkıyorlar. Ben bu durumu şöyle görüyorum; tılsım bozuldu, değişim tılsımı vardı, bunun için bir araya gelmiş yapı vardı, bu yapının birbirleriyle dahi muhalefete düştüğünü görüyoruz. Bu durumda Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin haklı olduğunu ortaya çıkarıyor. Genel Başkan Adayı olan kişi, tüzük kurultayı yaptığını iddia edip de değiştirilen maddelerden haberdar olamaması mümkün müdür? Tüzük kurultayında değiştirilen maddelerden haberi olmayan bir genel başkan adayı, nasıl Milliyetçi Hareket Partisi'ni yönetmeye talip olabilir. Bunların hepsi değerlendirildiğinde bizim söylemlerimizde ne kadar haklı olduğumuzu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli' nin haklı olduğunu ortaya çıkarmıştır. 10 Temmuz'da yapacak olduğumuz kurultayda bu tartışmalar son bulacaktır. MHP 10 Temmuzda Türk Milletine yeni bir umut ve ışık olarak Genel Başkanımızın güven tazalemesiyle birlikte bu tartışmalar son bulacaktır."

Pirsu DÜZGÜN