Fiorentina kariyerinde 47 maçta 16 gol atan Mario Gomez, Siyah-Beyazlı forma ile 22 maçta 15 gol kaydetti. İtalya'nın en ünlü spor gazetesi La Gazzetta della Sport da Alman oyuncunun Türkiye'de yeniden doğduğunu yazdı.

30 yaşındaki forvetin Fernando Muslera, Wesley Sneijder, Samuel Eto'o gibi İtalya'dan Türkiye'ye giderek hayata döndüğünü ifade eden La Gazzetta della Sport, analizinde şu ifadelere yer verdi:

"TIPKI SNEİJDER VE MUSLERA GİBİ"

"İtalya'daki Mario Gomez'i hatırlıyor musunuz? Bayern'den gelerek iki yıl için sürekli sakatlıklar yaşayan Mario Gomez'i… Ama sezon başında Beşiktaş'a giderek adeta yeniden canlandı. Fiorentina'da iki sezonda attığı gol sayısını daha ilk yarıda geride bıraktı. Süper Lig'in ilk yarısının en iyi 11'ine girmeyi başardı. Sneijder, Muslera, Eto'o gibi İtalya'dan Türkiye'ye gidip parlayan oyuncular arasına girdi. Beşiktaş, Gomez'en etrafından sihirli bir takım inşa etti. Fiorentina, performansını beğenmediği için gönderdi. Ama şu anda pişman olmalı…"

"KÖTÜ GÜNLERİ GERİDE BIRAKTI!"

"Sezonun ilk yarısında müthiş bir futbol oynayan Beşiktaş, Gomez ile birlikte liderliği kimseye vermedi. F.Bahçe ile şampiyonluk yarışında olan Siyah-Beyazlılar'ın en güvendiği isim de Alman oyuncu… Yeniden Almanya Milli Takımı'na da dönen Mario Gomez, EURO 2016'da yer almak için çok çalışıyor. Fiorentina'ya dönmeyi de hiç düşünmüyor. Artık İtalya'daki kötü günleri unutan Mario Gomez, Beşiktaş ile yeniden sihirli futbolunu sergiliyor."