Karadenizli İşadamları Derneği (KAİAD) Samsunlu şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi. Şehit ve gazi ailelerinin kendilerini yalnız hissetmemeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirten KAİAD Kurucu Başkanı Murat Camadan, "Sizler bizim başımızın tacısınız" dedi.

Karadenizli İşadamları Derneği (KAİAD), Samsun Yelken Kulübü'nde düzenlediği iftar programıyla Samsunlu şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile buluştu.

Yemeğe, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, KAİAD Kurucu Başkanı Murat Camadan, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu, şehit aileleri, gaziler ve işadamları katıldı. İftarın ardından şehitler için Kuran tilaveti yapıldı ve hep birlikte dualar edildi.

Şehit aileleri ve gazilere millet olarak şükran borçlu olduklarını kaydeden KAİAD Kurucu Başkanı Murat Camadan, ''Sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu kardeşlerinizi, küçükler babalarını, bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlık yok. Onları bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz oldu ve bizler, sizin için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek az. Ne kadar güzel kelimeler kullansak yetersiz. Sizler bizim başımızın tacısınız. Şehitlerimizin emaneti olan sizlere sahip çıkabilmek, millet olarak vicdanlarımızı rahatlatma adına bizim yapabileceğimiz en önemli görev" diye konuştu.

HEPİMİZİN YÜREĞİ YARALI

Şehit ailelerinin kendilerini yalnız hissetmemeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Camadan, şunları söyledi: "Herhangi bir mahallede, köyde, ilçede, şehirde nerede bir şehit ve gazi varsa, aileleri bize emanet. Sizler, bu ülkenin, bu vatanın en onurlu insanlarısınız. Biliyorum, hepimizin yüreği yaralı. Ateş de düştüğü yeri yakar ama biz biliyoruz ki, dinimiz şehitliğe çok büyük bir önem verir. Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin ve bir daha böyle acılar yaşatmasın. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad, mekanları cennet olsun. Gazilerimize şifalar diliyorum. Uzak yakın yollardan gelerek bu iftarda bizlerle olduğunuz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramınız şimdiden mübarek olsun. Çocuklarınız ve ailelerinizle sağlıklı huzurlu günler diliyor, hepinizi bu dileklerle tekrar en derin sevgi ve saygı ile selamlıyorum.''

VATAN, EBEDİYETE KADAR TÜRK TOPRAĞI

Konuşmasına şehitlere rahmet ve gazilere şifa dileyerek başlayan Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise, ''1071 yılında vatan olarak yerleştiğimiz bu topraklarda günümüze kadar birçok devlet, beylikler ve cihan imparatorluğu kurmuş ve en sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurarak bu toprakları kendimize yurt edindik. Millet olarak, 1071'den bugüne kadar yaklaşık bin yıldır, bu toprakları savunmak için onbinlerce şehit ve bir o kadar da gazi verdik. Özellikle içinde bulunduğumuz son 40 yıldır, PKK denen terör örgütünün düşmanlığı ve hainliğiyle karşı karşıya bulunuyoruz. Bu son süreçte yine bu düşmanlığını had safhaya getiren örgütle mücadelede onlarca şehidimizi vatan toprağına verdik. Allah'ın izniyle askerimizle, polisimizle varolduğumuz müddetçe bu kutsal vatan toprakları ebediyete kadar Türk toprağı kalacak. Bundan hepiniz emin olun. Ankara'da kurulu bulunan Karadenizli İş Adamları Derneğimizin değerli Samsunlu üyelerine hepiniz adına teşekkür ediyorum. Kendi aralarında ne yapalım diye düşünürken böyle bir etkinlik akıllarına geldi. Bizlerle irtibat kurdular. Biz de EMŞAV başkanımızla kendilerini irtibata geçirdik ve böyle güzel bir geceyi, mukaddes günlerin içinde düzenlediler ve bize de bu fırsatı sağladılar'' diye konuştu.

TEŞEKKÜRLER

EMŞAV Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim de iftarı düzenleyen KAİAD'da teşekkür ederek, ''Katılımlarından dolayı şehit ve gazi ailelerine de teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla bir kez daha anıyor, kahraman gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum'' dedi.

Zerrin SOMUNCU