Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 65. hükümetin kurulmasından bu yana yaklaşık bir ayın geçtiğini belirterek, hükümet ve kurumların 2023 hedefleri için aynı kararlılıkla çalışmaya devam ettiğine dikkati çekti. Geçen hafta AK Parti hareketinde kuruluşundan bu yana yer alan isimlerle biraraya geldiğini anlatan Yıldırım, Ankara'daki iftardan sonra İzmir'de şehit aileleri ve gazilerle biraraya geldiğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, savunma sanayiine 14 yılda aktarılan kaynak miktarının 30 milyar dolar olduğunu belirterek, yerlileştirme ve millileştirmenin çok önemli olduğunu söyledi. Tank, milli piyade tüfeğinin, bölgesel uçak projesinin yapıldığını anlatan Yıldırım, savunma sanayiinin yüzde 20'den yüzde 60'a çıkarıldığını ifade etti. Yıldırım, bundan sonra yapılacakların, bu alandaki çalışmaların hızla devam ettiğine dikkati çekerek, 2023 sürecinde bölgesel uçağın, kuyruğunda Türk Malı yazan uçağın semalarda uçurulacağını söyledi.
Salondan yükselen tezahüratlar üzerine Yıldırım, 'Gençler izin verin de işimizi halledelim,, sonra tezahürat serbest' dedi.

'ŞİMDİ OPERASYONLAR BİTTİ, İKİNCİ ADIMI ATIYORUZ'
'Marifet, Yüksekova'ya yapılan havayolunun şantiyesini 99 kere yakmak değildir' diyen Yıldırım, 'Marifet, Doğu'nun Güneydoğu'nun hizmetlerini engellemek değildir. Marifet, oradaki vatandaşın derdine derman olmaktır. Vatandaşın önündeki engelleri kaldırmaktır. Önüne çukurlar hendekler kazmak değildir. Şimdi operasyonlar bitti. İkinci adımı atıyoruz. Fiziki yenileme, sosyal yenileme. Fiziki yenilemede yıkılan yerleri daha güzeliyle yapıyoruz. Gençlerimizi hayata bağlayacak tedbirleri de hayata geçiriyoruz. Nedir bunlar? Doğu ve Güneydoğu'ya yeni cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Burada fabrikalar yapılacak, fabrikaları biz yapacağız, özel sektör işletecek. Ürettikleri ürünleri de biz belirli sürede satın alacağız. Bu süratle terörün istismarından gençlerimizi ve bölge halklarımızı kurtarmış olacağız. Biz bunları yaparken teröre müzahir parti, kapı kapı Avrupa'da Rusya'da dolaşıyor. Türkiye'yi şikayet ediyor. Oyları Türkiye'den alacaksın. Türkiye'den. Oy aldığın vatandaşların önüne git de ona anlat. Bundan sonra oradaki vatandaşlarımızın geleceğini, hayallerini yıkmaya onların istismar etmesine asla müsaade etmeyeceğiz' diye konuştu.