Samsun Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 14. dönem mezunlarını verdi.

Düzenlenen törenle 121'i kadın 235'i erkek toplam 356 polis memuru adayı mezon olarak mesleğe başlamaya hazır hale geldi. Okulun futbol sahasında düzenlenen törende PMYO Müdürü Cihan Alagöz yaptığı konuşmada, mezunların edecekleri yemine hayatlarının sonuna kadar sadık kalacağına emin olduğunu söyledi.

TERÖRLE SONUNA KADAR

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, "Zor bir coğrafya da farklı kültürlere, kimliklere ev sahipliği yapan bir ülkede yaşıyoruz ve ülkemiz son yıllarda, gelişen demokrasisiyle, ekonomisiyle dünyada dikkatleri üzerine topluyor. Ülkenin bu dikkat çekici yükselişi birilerini rahatsız etti ki son dönemlerde maalesef ülkemizde. polisimize, askerimize, alçakça saldırılarla birliğimizi ve dirliğimizi bozmaya çalışmaktalar. Türkiye'nin güvenliğinden asla taviz veremeyiz bu yüzden terörle mücadelemiz Cumhurbaşkanımızın dediği gibi sonuna kadar devam edecek. Geçmişte olduğu gibi güvenliği bahane ederek, hukukun çiğnenmesine, demokrasinin duraklamasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına da asla imkan tanıyamayız" diye konuştu.

MİLLETİN POLİSİ OLUN

Özgürlüklerle güvenlik arasındaki dengeyi çok iyi bilindiğini de söyleyen Vali Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Askere, polise molotof atanların, kurşun sıkanların ve bunlara destek olanların özgürlük ve demokrasi anlayışına bizim anlayışımızda yer yok. Ancak hukuk çerçevesinde herkes demokratik tepkisini gösterebilir ve bu çerçevenin dışına çıkanlar olursa, gereken cevabı kanunlarımıza uygun şekilde alır. Sevgili öğrenciler, sorumluğunuz çok büyük, siz herhangi bir zihniyetin ya da düşüncenin polisi değilsiniz, asla devlet otoritesini zafiyete düşürecek bir konumda olmayınız. Görevinizi demokrasi ve hukuk kurallarını gözeterek yapmanız gerektiğini asla unutmayınız. Adil ve tarafsız olunuz. Vatandaşa, insancıl davranınız, kısaca milletin polisi olun."

Konuşmaların ardından öğrenciler yemin etti. Yemin törenin ardından polis memuru adayları keplerini havaya fırlattı. çalan müzik eşliğinde oynayan polis adayları, aileleri ile hasret giderek bol bol fotoğraf çektirdi.

PMYO mezuniyet törenine, Samsun Valisi İbrahim Şahin'in yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrullah İskenderoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yaşin, Teftiş Kurulu Başkanlığı Samsun Bölge Başkanı Sebahattin Artun, İŞKUR Müdürü Hasan Kılıçaslan, Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, EMŞAV Karadeniz Bölge Temsilcisi Bilal Erim ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Bayram OK