Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yolların kapanması 112 ekiplerini de zorladı. Ekipler her türlü olumsuz koşula rağmen hastalara ulaşmayı başardı.

Önceki gün meydana gelen olayda da Çarşamba İlçesi Çatak Köyü'nde oturan kronik astım hastası Ayşe Bayar, elektriklerin kesik olması nedeniyle ilaç ve oksijen veren nebülizatör cihazını çalıştıramadığı için fenalaştı. Solunum sıkıntısı çeken hastanın yakınları saat 10.49'da 112'yi arayarak yardım istedi. Saat 10.50'de 112 ekibi vakaya ulaşmak için yola çıktı. Köy yolunun karla kaplı olması nedeniyle ekipler güçlükle ulaşabildi. Saat 12.03'de hastanın yakınlarına ulaşıldı. Ancak yolun tamamen kapalı olması nedeniyle ambulans hastanın evine kadar gidemedi. Bunun üzerine 112 ekibi eve yürüyerek gitti. Yaklaşık 1 kilometrelik dönüş yolunda ambulansta görevli sağlıkçı Volkan Karaman, Ayşe Bayar'ı sırtında taşıyarak ambulansa kadar getirdi. Ambulans hastayı alıp bölgeden ayrıldı. Ayşe Bayar, Çarşamba İlçe Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, 112 ekiplerinin olumsuz hava şartlarına rağmen büyük bir özveri ile görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bize gelen ihbarlar doğrultusunda ulaşamadığımız bir hasta olmadı. Gerek ambulanslarla, gerek paletli ambulansla, gerek helikopter ambulansla hastalarımıza ulaşıp hastanelere götürdük. Ekiplerimiz 7/24 bu şekilde görev yaptılar. Kar nedeniyle yaşanan olumsuz hava şartları süresince bu şekilde ulaştığımız vaka sayısı 100'e yaklaştı. Zor şartlar altında canla başla görev yapan bütün sağlık