Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 ile geçen Türkiye'de en çok dikkat çeken isim Emre Mor oldu. Mor, maç sonunda kendisini Alman, Fransız ve İngiliz gazetecilerin kıskacında bulurken, birçok gazete de Mor için övgü dolu sözler sarf etti.

Fransız L'Equipe gazetesi, 'Mayıs ayında Türk vatandaşlığı verilen Emre Mor, Türkçe bilmemesine rağmen Türk Milli Takımı'na hayat verdi. Emre'nin büyülü bir sol ayağı var. Maç boyunca Çeklere çok zor anlar yaşattı' ifadesini kullandı.

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Mor ise; 'Çok mutluyum. İyi bir oyun oynadık ve kazandık. Ben de güzel bir oyun çıkardığımı düşünüyorum. Bana takım arkadaşlarım yardımcı olmasa ben bu kadar başarılı bir oyun oynayamazdım. Biz bir takımız ve ben de bu takımın bir parçası olduğum için mutlu ve gururluyum.' derken, antrenmanlarda istediği pasları alamıyor haberlerine de tepki gösterdi.

Mor bu konu hakkında, 'Öncelikle pas alamıyor iddiaları sadece saçmalık ve yalan. Beni takımda başta Arda Turan olmak üzere herkes küçük kardeşi olarak görüyor ve çok seviyor. Beni çok seviyorlar ve tüm gün bana çeşitli şakalar yapıyorlar. Yani anlayacağınız tam ağabey-kardeş ilişkisi var aramda onlarla' dedi.