Özellikle Hırvatistan ve İspanya maçındaki performansıyla eleştirilerin odağı haline gelen Arda Turan, Çek Cumhuriyeti galibiyeti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Son derece sert konuşan Turan, hesap soracağını belirtirken, 'Mutluyuz, kimseye kırgın değiliz. İnşallah dualarla son 16'ya kalırız. Futbolda kazanmak, kaybetmek var ama insanların ailelerinden daha önemli değil.' ifadelerini kullandı.

Turan ayrıca 'Annemi ağlatanlardan hesap soracağım' derken; 'Benim moralim futboldan dolayı hiç bozulmadı. Bu ülkeye 90 maç oynadım, 5 tane kötü oynadığım maçı söyleyene tüm servetimi veririm. Biz ne paracı ne primci olduk. İnsanları anlamak bazen çok güç. Benim için problem yok ama annemi ağlatmasalardı iyiydi. Benim parayla, pulla işim olmaz. Bunları affetmeyeceğim. Bu takım dünyanın her takımını yenebilir. Kötü oynadığımız zaman eleştirileri kabul ederim ama paracı primci ithamlarını kabul etmeyiz. İnsanlar spor yapıyor. Ailelerine söz söylemeye kimsenin hakkı yok. Ülkemiz, formamız, onurumuz için mücadele ediyoruz. Bugün coşku ve eğlenceyi hak ediyoruz. Yakışanı yaptık. Annemi yeterince ağlattılar. Herkese tek tek hesabını soracağım. Koşmayabilirim, şişman olabilirim ama karakterime laf ettirmem.' dedi.