Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi'nde oturan bir çocuk annesi Havva Öksüzoğlu komşusu Murat K. tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Zanlı, 2 bileziği kuyumcuya satıp kayıplara karıştı. Kuyumcunun ifadesi ve şahsın ortadan kaybolması üzerine olayı Murat K.'nın gerçekleştirdiği tespit edildi.

2004 yılının Temmuz ayında işlenen cinayetin ardından kayıplara karışan Murat K. sahte kimlikle kendisine yeni bir hayat kurdu.
Dosya ise faili firar olarak tozlu raflara kaldırıldı. Cinayet Masası dedektifleri, eski olaylarla ilgili dosyaları 2 ay önce yeniden açtı. Murat K.'nın akrabalarına ulaşıldı. Onların ifadeleri ve bağlantılarından Murat K.'ya ulaşıldı. Şahsın Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde elektrikçilik yaptığı belirlendi.

Kendisine sahte kimlikle yeni bir hayat kuran Murat K. karşısında cinayet masası dedektiflerini görünce büyük şok yaşadı. Olayı kendisi bile unutan Murat K. pişmanlığını dile getirdi.

Olayın aydınlatılmasında 12 yıldır Cinayet Masası'nda çalışmaya devam eden bir polis memurunun da katkısı olduğu belirtildi.
Hakkında düzenlenen, "kasten adam öldürmek ve gasp" evrakıyla adliyeye sevk edilen Murat K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Murat K. ile ölen Havva Öksüzoğlu'nun komşu oldukları ve ailece görüştükleri de öğrenildi.