Türk Lirası bazında en düşük kağıt parasının 5 lirası olması, düğün yapacak vatandaşları bahşiş ve gösteriş masraflarının karşılanması için miktarı daha az olan 1 dolara yöneltiyor.

Düğün mevsimine az bir süre kala 1 dolarları stoklayan dövizciler, sattıkları dövizleri düğün mevsiminden sonra geri aldıklarını söylediler.

1 dolarların düğün mevsiminde hemen tükendiğini belirten döviz bürosu satış temsilcisi Fatih Sultan Kutlu, 'Yaz aylarının başlamasıyla birlikte düğün yapacak vatandaşlar, dağıtacakları para zarflarının içerisine koymak ve para serpiştirmek için ucuz kağıt para ihtiyacı duyuyor. 1 doların 5 Türk lirasından daha düşük miktarda olmasından dolayı düğün yapacak vatandaşlar bu 1 dolarlara yöneliyor. Düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte piyasadaki 1 dolarları elimizden geldiğince ayarlamaya çalıştık. Stoklarımızda yeterince 1 dolar bulunduruyoruz. Düğün yapacak vatandaşlar bütçelerine göre bu dolarlara rağbet gösteriyor. Genelde 20-30 tane 1 dolar alıyorlar. Bu 1 doları düğünde takı takmak, bahşiş vermek, gelin ve damadın üzerine serpmek için gösteriş amacıyla kullanıyorlar. Düğün sezonun kapanışında ise vermiş olduğumuz bütün 1 dolarlar tekrar kasalarımıza geliyor. Düğün sahiplerinin aldığı bu 1 dolarları, düğünlerde alan vatandaşlar getirip tekrardan Türk Lirası ile değiştiriyor. Şu anda 1 dolar 2 lira 90 kuruştan satılıyor' dedi.