Devre arası kamp çalışmalarını Antalya'da sürdüren Yeni Malatyaspor'da, Burak Kavlak, Abdulsamet Damlu ve Furkan Pekşen'in Sandıklıspor'a kiralanmasının ardından, alt yapıdan 4 yeni isim A takım kampına davet edildi. Sağ bek Ahmet Çelik, stoper Ali Çalışkan, orta saha Mücahit Akkoç ve ön libero Umut Demir, Alt Yapı Sorumlusu Murat Uçkun'un raporuyla sarı-kırmızılı takımın Antalya kampına dahil edildi.

Yeni Malatyaspor Alt Yapı Sorumlusu Murat Uçkun yaptığı açıklamada, profesyonel takıma 4 futbolcu gönderdiklerini hatırlatarak, 'Alt yapımız üst yapıya yetenekler kazandırmaya devam edecek' dedi.

'ÇOK YETENEKLİ BİR JENERASYON YAKALADIK'
Alt yapıdan yetişip, deneyim kazanmaları için 3. Lig takımı Sandıklıspor'a kiralanan Burak Kavlak, Abdulsamed Damlu ve Furkan Pekşen'in Malatya futbolu için kazanç olduğunu söyleyen Uçkun, 'Alt yapımızda yetiştirdiğimiz yetenekler birer ikişer A takımda boy göstermeye başladı. Gerçekten çok yetenekli bir jenerasyon yakaladık. Sandıklıspor'a kiraladığımız Burak, Abdulsamed ve Hakan'ın iyi yerlere geleceklerine hiç şüphem yok. Yine Ferhat Canlı da alt yapımızdan yetişen bir yeteneğimiz. A takım kadrosunda giden oyunculardan dolayı bir boşluk doldu. Biz de oyuncuyla takviye yaptık. Ali Çalışkan zaten bir süredir profesyonel takımla çalışmalara katılıyordu. Ahmet, Mücahit ve Umut'un da kısa sürede kendilerini ispatlayacağına inanıyorum. İrfan hocamın genç oyunculara verdiği önemi bildiğimizden içimiz bu konuda çok rahat. İnşallah alt yapıda önümüzdeki dönemlerde de yetenekli gençler çıkmaya devam edecek' diye konuştu.