Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında oynadığı futbolla ve alığı sonuçlarla taraftarını adeta çileden çıkaran kırmızı-siyahlılar, ikinci devrede Samet Aybaba ile kendilerini toplasalar da ligde kalmayı başaramamışlardı. Takımın düşmesinin ardından yapılan kongrede ise borçlu ve başarısız takımı, "Deli arıyordunuz, o deli benim" diyerek sırtlayan Halil Ünal, teknik direktör arayışlarını da sürdürüyor.

Eskişehir'e çağırdığı Bülent Uygun ile anlaşmanın sağlanmaması üzerine Başkan Ünal, rotayı diğer isimlere çevirdi. Birçok teknik adamın isminin Eskişehirsporla birlikte anılmasına rağmen, henüz somut bir adım da atılamadı. Teknik direktörler takımın mali durumunu ve kadrosunu görerek Eskişehir'e gelmekten vazgeçiyor. Başkan Ünal ise aldığı büyük borcu ve takım kadrosunun sıkıntılarını çözerek, takımı yeniden Süper Lig ile buluşturmanın hesaplarını yapıyor.

Öte yandan eski milli futbolculardan Alpay Özalan yada Tugay Kerimoğlu'nun, Eskişehirspor ile sözleşme imzalamasına kesin gözüyle bakılıyor. Bir iddiaya göre ise Başkan Ünal, Alpay Özalan ile prensipte anlaştı.