Kuzey Kore'nin orta menzilli 2 balistik füze denemesi yaptığını açıklanmıştı. Ancak ilk füzenin fırlatıldıktan sonra 150 kilometre yol kat ederek denize düştüğü belirtilmişti. Birkaç saat sonra ikinci füzenin fırlatıldığı bildirilirken, 400 kilometre yol alan füzenin 1000 kilometre irtifaya çıktığı ve iki füzenin de orta menzilli Musudan Füzesi olduğu aktarılmıştı. Kuzey Kore'nin orta menzilli 2 balistik füze denemesi yaptığını açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından Kuzey Kore Devlet Televizyonu, füzelerin Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ve askeri yetkililerin gözetiminde fırlatıldığını gösteren fotoğrafları yayınladı.

Fotoğraflarda, füzeler fırlatılmadan önce Kim Jong-Un'un askeri yetkililerden bilgi aldığı ve askerleri tebrik ettiği görülüyor. Kim jong-Un, füzelerin fırlatıldığı anı ise bilgisayarından izlediği anlaşılan fotoğraflar da füzelerin fırlatılmasının ardından Kuzey Kore liderinin sevincini sarıldığı askerlerle paylaştığı anlaşılıyor.

Kuzey Kore'nin orta menzilli 2 balistik füze denemesinde ilk füzenin fırlatıldıktan sonra 150 kilometre yol kat ederek denize düştüğü belirtilmişti. Birkaç saat sonra ikinci füzenin fırlatıldığı bildirilirken, 400 kilometre yol alan füzenin 1000 kilometre irtifaya çıktığı ve iki füzenin de orta menzilli Musudan Füzesi olduğu aktarılmıştı.