Temaslarda bulunmak için Gaziantep'e gelen MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın basın açıklaması yaptı. 10 Temmuz kongre sürecinden çıkacak sonucun Türk milletinin önünü açacağını belirten Aydın, "Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki bir dinamik değişimle beraber, Türk milletinin tamamına hitap ederek bir siyasal hareket haline dönüşerek, Türk milletinin iktidar alternatifi bir parti haline gelmesine imkan ve fırsat vereceğini düşünüyorum. 19 Hazirandaki kongre birinin aklına gelip de yapılan bir kongre değildir. Yani hukuk, süreçten geçilerek yapılan bir kongredir. Yargıtay kararı var dolayısıyla böyle bir sürece geçersiz demek mümkün değildir' dedi.

'OKTAY VURAL'IN ADAY OLMASIYLA İLGİLİ BİR SİNYAL ALMADIM'

Oktay Vural'la telefonla görüştüğünü belirten Koray Aydın, 'Daha önce istifa yönünde bir sinyal olmuştu zaten, rahatsız olduğunu biliyordum. Dolayısıyla şahsen benim için bir sürpriz olmadı. Beklediğim bir gelişmeydi. Almış olduğu bu karar kendisi için hayırlı uğurlu olsun. Dün akşam kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptım, kendisinden adaylıkla ilgili bir ışık almadım. Ama önümüzdeki günler ne gösterir onu bilemem' şeklinde konuştu.

'BEN ÇOK ADAYLI KONGRELERİ SEVERİM'

1997 yılında Devlet Bahçeli'nin seçildiği kongrede en çok oyu onun almadığını vurgulayan Koray Aydın, 'En çok oyu Tuğrul Türkeş almıştı. Hatta aralarında 140 oy fark vardı. Diğer adaylar onun etrafında bütünleşince kongreyi Devlet Bahçeli kazandı. Dolayısıyla karakteri itibarıyla kaosa imkan veren bir seçim sistemi yok. Tam tersi herkesi birleştirmeye iten bir yapı var. 3. tur bu meseleyi çözer' ifadelerini kullandı.

'TUĞRUL TÜRKEŞ'LE BİR TEMASIMIZ YOK'

Tuğrul Türkeş'le bir temaslarının olmadığını söyleyen Koray Aydın, 'Şu anda bir temas yok. Ama MHP de bir değişim olması halinde AK Parti'ye de etkileri olacaktır. Milletvekili bazında da olur, insan kaynaklarındaki hareketlenmede de olur. Bu bakımdan Türk siyasal yaşamı yeniden şekillenir' diye konuştu.