İzmir'de 8 aydır faaliyette bulunan Yerdeniz isimli kitapevi, ilginç bir kampanya başlattı. Kitapevlerinde görmeye alışık olduğumuz 'Çok satanlar' bölümünün tam tersini uygulayan kitapevi, 'Çok satması gerekenler' bölümü oluşturdu. Kitapevi sahibi Nuray Önoğlu Tavlan, sosyal medyada kurucusu olduğu 'Okunası kitaplar' sayfasından okuyucuların seçtiği ve eşi Ergun Tavlan ile birlikte seçtikleri kitapları kitapevinde sergiliyor, okuyuculara fikir vermiş oluyor. Nuray Önoğlu Tavlan ve Ergun Tavlan çifti, çok satması gereken kitapların yanı sıra her ay bir yazarın seçtiği 10 kitabı da aynı bölümde sergiliyor.

'ÇOK SATSA İYİ OLACAK KİTAPLAR VAR'

Kampanyanın çıkış hikayesini anlatan Nuray Önoğlu Tavlan, 'Biz edebiyat ağırlıklı kitaplar satıyoruz. Açtıktan kısa süre sonra İstanbul'da öykücü Ahmet Büke'nin bir mekanda etkinliği olmuştu. Bir rafa Ahmet Büke'nin kitapları dizilmiş, altına da 'En çok satması gereken kitap' yazmışlardı. Bu fikir bize çok cazip geldi ama bir kitap değil de, çok satması gerekenler bölümü yapmayı düşündük. Çünkü çok satanlar var, bir de bize göre çok satsa iyi olacaklar var. Çok satanların daha çok reklamı yapıyor ama bir de hakikaten çok iyi kitaplar var. Okuyanın zihnini açacak, dünyasını zenginleştirecek kitaplar var' dedi.

HER AY BİR YAZARIN SEÇTİKLERİ

Çok satması gereken kitapları, kitap sevdalıları ile birlikte seçen Nuray Önoğlu Tavlan, 'Üyesi ve kurucusu olduğum bir okur grubu var sosyal medyada 'Okunası kitaplar' diye. Şuanda 48 bine yakın üyesi var. 'Bir raf yapacak olsaydık, orada çok satması gerekenler diye kitaplar koyacak olsaydık sizce hangi kitaplar bulunmalı?' diye soru sorduk. 150 kitaplık bir liste oluşturdu. Eşim Ergun Tavlan ile ben de sıkı okurlarız. Bizim seçtiklerimizi de ekledik. Onları dönüşümlü olarak sergiliyoruz. Bir de 5 aydır bir yazarın seçtiklerini sergiliyoruz' diye konuştu.

'OKUMAK HAYAT KURTARIR'

Nuray Önoğlu Tavlan, bölümün kitap satışlarında etkili olduğunu belirterek, şunları söyledi: 'Kişi eğer özellikle bir kitap almaya gelmemişse masadakini görüp fikir olmuş oluyor. Okumak hayat kurtarır. İnsanlara bol bol okumalarını, çocuklarına okuma alışkanlığı kazandıracak şeyler yapmalarını öneriyoruz.'