OMÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri tarafından hazırlanan 'Kılçık' adlı mizah dergisinde bazı bölümlerde hemşirelere hakaret edildiği gerekçesiyle Sağlık-Sen Samsun Şubesi, OMÜ Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü, OMÜ Çocuk Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ve Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanlığı tarafından protesto edilerek kınama açıklamaları yapıldı.

OMÜ Tıp Fakültesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, OMÜ Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Şebnem Kayan, OMÜ Çocuk Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Yeşim Ateş, Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı Rahşan Yılmaz ve çok sayıda hemşire katıldı.

Sağlık-Sen Samsun Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Keskin, "OMÜ öğrencileri tarafından sözde mizah amacıyla hazırlanan dergide hemşirelerin ve hemşirelik mesleğinin onurunu çiğnemiş, bir meslek grubuna mizah adı altında kimlik saldırısı gerçekleştirmiştir. Gelecekte doktor olarak insanlara sağlık hizmeti verecek olan ve etik kurallara bağlı olması gereken bu kişilerin hazırladıkları dergiyi ve mizah anlayışlarını protesto ediyor ve kınıyoruz" dedi.

Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı Rahşan Yılmaz yaptığı açıklamada, "Tıp Fakültesi öğrencilerinin yayınladığı 'Kılçık' dergisindeki ankette hemşirelere ithafen mizah adı altında 'hemşireler doktorların rüyası, sevgilileri, talibi, evlilik için aday rezervi' gibi cümleleri meslek ahlakına uygun bulmuyoruz. Bu yazıyı yazan ekibi kınıyoruz. Türk Hemşireler Derneği Samsun Şubesi olarak hukuksal süreci başlatmış bulunmaktayız" diye konuştu.

OMÜ Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Şebnem Kayan ve OMÜ Çocuk Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Yeşim Ateş'in yaptığı ortak açıklamada, "Hemşirelik Hizmetleri Müdürlükleri olarak kliniklerde çalışan meslektaşlarımızın şikayeti ve uyarısı üzerine intörn doktorların Mayıs 2016 tarihinde yayınladıkları 'Kılçık' dergisini okuduk. Arkadaşlarımızın hassasiyetini ve rahatsızlığını çok haklı bulduk" şeklinde konuştular.