Samsun'un Asarcık ilçesinde servis şoförlüğü yapan 52 yaşındaki Şaban Altunay, özel bir işi için İlkadım ilçesine geldi. Burada saat 14.30'da 085034005.. nolu telefondan arandı.

Telefonunu açan Altunay, karşısındaki kişinin, bir özel bankanın sigortacısı olduğunu, banka tarafından kendisine sigorta yapıldığını, hesabına 379 TL yatırması gerektiğini söyledi. Dolandırıcı, sigortayı iptal ettirmek istediğini belirten Altunay'a sigortanın iptali için de bin 200 TL para yatırması gerektiğini ifade etti.

DURUMU POLİSE BİLDİRDİ
Bunun üzerine Altunay, üzerinde o kadar para olmadığını söyledi ve arayan kişiye içerisi boş olan hesap numarasını verdi. Daha sonra bankaya giden Altunay, adına kayıtlı olduğunu zannettiği sigortayı iptal ettirmek istedi. Bankadaki görevli ise kendilerine böyle bir sigorta yaptırmadıklarını ve arayan kişilerin dolandırıcı olduklarını söyledi. Bunun üzerine Altunay, polisi arayarak durumu bildirdi.
Kısa bir süre sonra olay yerine gelen güvenlik güçleri, Altunay'ı arayan numarayı alarak araştıracaklarını söyledi. Altunay'a telefon dolandırıcılığı hakkında bilgi veren güvenlik güçleri, başına gelen olayı gittiği her yerde arkadaşlarına anlatmasını ve bu tür dolandırıcılara itibar etmemeleri gerektiği dile getirdi.