Samsun'un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi'nde 04 Haziran 2015 tarihinde meydana gelen kavga sırasında kaçarken peşinden tabancayla ateş açılan 19 yaşındaki Emre Kılıç'ın öldürülmesi ile ilgili 19 yaşındaki Burak Enes K.(19) 18 yaşındaki İbrahim G.(18) ve 21 yaşındaki Bilal D.'nin yargılanmasına başlandı.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar kendilerini savundular. Burak Enes T. verdiği ifadede, "Emre Kılıç'ı tanıyorum. Aynı sınıfta ve okulda okuduk. Çok iyi arkadaşlığımız var. Bilal ve İbranim ile de mahalleden çok iyi arkadaşlığımız var. Yaklaşık 1-1.5 yıl Önce Emre Kılıç'ın amcası Bayram Kılıç çocukluk arkadaşım Temel C.T. tarafından öldürülmüştü. Bu olaydan dolayı ben de gözaltına alınıp tutuklandım. 1-1.5 ay cezaevinde kalıp tahliye oldum. Emre Kılıç ve Bayram Kılıç'ın oğlu Muzaffer benim de bu olaydan sorumlu olduğumu düşündüler. Bana kin tutmaya başladılar. Defalarca benim bu olayla bir ilgim olmadığını söylememe rağmen onların bu yanlış inançlarını değiştiremedim. Bayram Kılıç'ın ölümünün hesabını bana soracaklardı. Beni öldüreceklerini sürekli söylüyorlardı. Bu konuda daha önce silahlı saldırıya uğradım. Bunu polise bildirmedim. Bu konuda bıçaklı saldırıya uğrayıp bacağımdan yaralandım. Olay günü Emre Kılıç ile karşılaştığımda bana tabancayla ateş açtı. Ben kaçtım. Bu olaya canım çok sıkıldı. Bir büfeye gidip içki aldım. Olay yerinde içmeye başladım. Emre bana ateş ettiğinde kaçarken düşüp kolumu cam parçası kesti. Kolum kanıyordu. Mahalleden arkadaşlarım Bilal D. ile İbrahim G. yanıma geldi. İbrahim G. belinden küçük bir silah çıkardı. Silahı Bilal D.'ye verdi. İçkim bittiği için mahalleye doğru yürümeye başladık. Bilal belinden silahı çıkartıp geri İbrahim'e verdi. Emre ile karşılaştık. Emre bana silah çekti. Silahı ateş almadı. Bu sırada İbrahim G. silahını çıkardı. Ben de İbrahim'in elinden aldığım silahla Emre'ye doğru bir el ateş ettim. Emre daha sonra kendisini duvardan aşağı attı. Ben bir el daha boşa doğru ateş ettim. İbrahim elimden silahı aldı. Beline koydu. Sonra birlikte gittik. Olaydan sonra Emre Kılıç'ın öldüğünü öğrendim. Ben çok üzüldüm. Babam bana teslim olmamı söyledi. Polisi aradı ve polisler gelip beni aldı. Emre bana ateş açmıştı. Bu olaydan dolayı psikolojim bozulmuştu. Evden çıkamıyordum ve kız arkadaşlarımla gezemiyordum, ailemle bir yere gidemiyordum. Emre Kılıç bana silah çekip ateş etmek isteyince can hayliyle ateş ettim. Bu olaydan dolayı çok pişmanım. Silah İbrahim G.'ye aittir. Bana ait değildir" dedi.
İbrahim G. ise silahın kendisine ait olmadığını ileri sürerek, "Silah baha ait değildir. Silah Burak Enes K.'nin dir. Olay günü geziyorduk. Burak Enes K., bir kişiyi kovaladı. Ben uzaktaydım. 2 el silah sesi duydum. Burak Enes K. geri gelip silahı bana vermek istedi. 'Senin sabıkan yok, bir şey olmaz' dedi. Çekindim ve silahı almak zorunda kaldım. Biz Bilal ile teslim olduk. Emniyette Emre Kılıç'ın öldüğünü söylediler" diye konuştu.
Bilal D ise, "İbrahim G., 'Emre bacağından vurulmuş, ben suçu üzerime alıyorum' deyince ben de 'İbrahim ateş etti' dedim. Öldüğünü öğrenince polise doğruları söyledim" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti tutumlu sanıkların tahliye taleplerini reddederek duruşmayı erteledi.