İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla illerinde paralel devlet yapılanması ididasıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.

28 GÖZALTI, 23 KİŞİ İSE ARANIYOR

Operasyonda 25 ev ve 2 iş yeri ve bir şirkette arama yapılırken 6'sı kadın 28 kişi gözaltına alındı, 23 kişi ise aranıyor.

TUSKON BAŞKANI YAKALAMA KARARI VAR

Operasyon kapsamında Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, MARİFED başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu'nun da aralarında olduğu 51 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

ŞÜPHELİLER HAKKINDAKİ İDDİALAR

Şüphelilerin "himmet" adı altında toplanan yardım paralarını Bank Asya da açılan belirli hesaba yatırdığı öne sürülüyor.

Ayrıca şüphelilerin, rakip şirket ve firmalarla alakalı bilgileri örgüte sızdırarak örgüt firmalarına avantaj sağladıkları, "himmet" veremeyen bir iş adamının 950 bin liralık dükkanını Esenyurt Tapu Müdürlüğü'nde zorla devraldıkları öne sürüldü.

"Himmet" toplamakla görevli bir örgüt mensubunun, iş adamlarından aldığı yaklaşık 1 milyon lirayı zimmetine geçirmesinden dolayı tehdit edildiği ve parayı geri ödeyemeyince örgüt imamının onay ve talimatıyla 19 Şubat'ta örgüte ait bir firmaya götürülüp ayak ve kasıklarından 3 kurşunla vurulduğu ileri sürüldü.

Gözaltındaki şüpheliler hakkında, "terör örgütüne üye olma ve örgüt adına faaliyette bulunma", "yardım toplama kanununa muhalefet", "terörün finansmanına dair kanuna muhalefet", "tehdit", "yağma" ve "silahla adam yaralama" suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.