İl Milli Eğitim Müdürülüğü ve Zeka Soft Yazılım Ticaret A.Ş tarafından başlatılan 'Samsun Okuyor' projesi'nin tanıtım toplantısı Öğretmen Evi'nde yapıldı. Samsun ve ilçelerinde 22 okulda toplam 660 öğrenciye uygulanacak projenin toplantısına, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Değer, Zeka Soft Yazılım Ticaret A.Ş. sahibi Şadi Coşgun, AHOB eğitim içeriği sahibi Bülent Gündağ Mert ve öğretmenler katıldı.

660 ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ
Proje hakkında bilgi veren Zeka Soft Yazılım Ticaret A.Ş sahibi Şadi Coşgun, "Şirket olarak bundan 3 yıl önce öğrenciler için geliştirdiğimiz Anlayarak Hızlı Okumaya Başlangıç (AHOB) programını Samsun Valisi İbrahim Şahin'e sunduk. Valimiz tarafından oldukça beğenilen program kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 'Samsun Okuyor' projesini başlattık. Proje kapsamında Samsun il ve ilçerinde 22 okulda toplam 660 öğrenciye ulaşıp, çocukların okuma alışkanlıkları üzerindeki etkileri gözlemleyeceğiz. 30 gün sürecek projenin sonunda en başarılı öğrencilere tablet, en başarılı grubun öğretmenine ise bilgisayar hediye edileceğiz" dedi.

TEŞEKKÜR EDERİZ
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Değer ise Zeka Soft'ta teşekkür ettiğini belirterek, "Projenin çok başarılı olacağına inanıyoruz. Bu proje sonrası AHOB'un Samsun markası olarak tüm ülkede uygulanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Ayşe KUŞCU