Devlet Su İşleri(DSİ) 56'lar Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına, LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak ve eşi Prof. Dr. Canan Albayrak, LÖSAM Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk, doktorlar, gönüllüler, çocuklar ve aileleri katıldı.

Birlik ve beraberlik duygusunun canlandığı bu iftar programlarını her yıl düzenlediklerini söyleyen LÖSAM Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk, 'Bugün hep birlikte, tedavi gören ve tedavisi geçmiş çocuklarımız ve ailelerimizle bir aradayız. Bu tip organizasyonlarda ve derneğimize Samsunluların desteği oluyor. Onlar bizim gizli kahramanlarımız. Amacımız burada ailelerin birlik ve beraberlik duygularını hissetmesini sağlamak. Biz toplumsal farkındalığı zirveye taşımayı hedefliyoruz' dedi.

LÖSEMİYİ YENEN 20 ÇOCUK PROTOKOL MASASINDA

Lösemiyi yenen 20 çocuk, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'nin(LÖSAM) düzenlediği iftar programında protokol masasında yer aldı.

Löseminin yenilebilir bir hastalık olduğunu anlatmayı amaçlayan programda güzel anlar yaşandı. Lösemi tedavisine destek veren gönüllülere teşekkür belgesi verilen programda çocuklara ise bayram harçlıkları LÖSAM yönetimi tarafından dağıtıldı.

Programdan sonra bir açıklama yapan LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, "Lösemili çocukların anne babalarının çocuklarının hayatlarını sınırlandırırken bir şeye dikkat etmesi gerekiyor. Bizim söylediğimiz kadarını sınırlandırın yani hastalıkla olan kısmını sınırlandırın. Diğer alanlarda çocuklar kendi sorumluluklarını almalı. Çünkü çocuklar sizin zaafınızın ne olduğunu biliyor. Eğer onun her dediğini yaparsanız bunu sonuna kadar kullanıyor. Sonra çocuk kendi sorumluluk bilincine ulaşmadan hastalığın sonuna geliyor. Daha sonra çevresiyle sorun yaşayan çocuklar olabiliyorlar. Bu çocuklarımız Türkiye'de iyi eğitimli insanlarla bir arada oluyorlar. Bu çocuklar eğer iyi rol model seçerlerse normal diğer çocuklarda daha fazla başarılı olma ihtimalleri fazla" dedi.