İŞİMİZ SKOR DEĞİL

Samsunspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Fedayi Aksoy, altyapılarda skorlara asla bakmadıklarını belirterek, "Altyapıda temel felsefemiz geliştirip ve yarıştırıp Samsunspor'a entegresini sağlamak" dedi. Ayrıca Aksoy, Samsunspor'un UEFA normlarına göre çalıştırıldığını ifade etti.

ASLA SKORA BAKMIYORUZ

Samsunspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Fedayi Aksoy, Kırmızı- Beyazlı takımın geleceği, alt yaş kategori takımlarını yakından takip etmeye devam ediyor. İlkadım Baruthane Suni Çim Saha'da Samsunspor ile Galatakent arasında oynanan U11 maçını izleyen Fedayi Aksoy, altyapıdaki başarılı sonuçları ve geleceğe yansımaları değerlendirdi. Aksoy, "Biz burada skora asla bakmıyoruz. Oyuncularımızın nasıl oynadığına bakıyoruz. Oyuncularımızın bireysel yeteneklerini keşfedip onu geliştirmeye çalışıyoruz. Temel amacımız ileride Samsunspor'a kurumsal bir yapı içerisinde aşağıdan yukarı çıkacak bir yapı izlemeye çalışıyoruz. Göreve geldiğim günden bugüne kadar bunda başarılı olduğumu düşünüyorum.Çünkü U-13 takımımızın sene başından beri uygulamış olduğu öğrenme formatı iyi yansıdığını düşünüyorum" dedi.

AMAÇ GELİŞTİRMEK VE YARIŞTIRMAK

Altyapıda temel felsefelerinin geliştirmek ve yarıştırmak olduğunun altını çizen Fedayi Aksoy, "UEFA normlarında çalışıyoruz. Geriden oyun kurma, orta sahada top alma - verme, oyun becerileri, üçüncü bölgedeki hücum varyasyonları öğrenerek ve harika yapıyorlar. Hocalarımızı da kutluyorum. Temel felsefemiz, altyapıda geliştirip ve yarıştırıp Samsunspor'a entegresini sağlamak. Bunun için de uzun süreli 5 yıllık bir planlama yaptık. Şuan da bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Bunu da görerek yaşıyoruz. Umarım kısa sürede meyvelerini alacağız. Herkes şunu bilsin ki biz doğru bir yapılanma içerisindeyiz. Doğru ve dünya standartlarında çalışıyoruz. İmkanlarımız el verdiği sürece de bunu en iyi şekilde altyapıda kullanacağız." diye konuştu.

Tugay BAŞSAN