Arap turizminin revaçta olduğu bölgeye araç filo kiralama şirketleri tarafından 2016 model binlerce araç gönderildi. Araç kiralama şirketleri havalimanı çevresindeki boş arsaları kiralayarak araç parkına dönüştürdü.

Doğu Karadeniz'de son yıllarda giderek artan Arap Turizmi'nden pay almak isteyen araç kiralama şirketleri birbirleriyle yarışıyor. Ege ve Akdeniz sahillerinde bu yıl turizm sezonunun sönük geçeceğini gören İstanbul merkezli çok sayıda araç filo kiralama şirketi Ramazan Bayramı ve sonrasında hareketlenmesi beklenen Arap Turizmi için bölgeye binlerce araç gönderdi. Araçların büyük çoğunluğunu otomatik vites, dizel ve 2016 model olduğu kaydedildi.

Bunun yanında Trabzon merkezli araç kiralama şirketleri de rekabette geri kalmamak için araç filolarına takviyelerde bulundu. Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler için Trabzon'daki filolarına ultra lüks olmak üzere çok sayıda araç ekleyen acenteler fiyat kırarak pazardan pay almaya çalışıyor. Ramazan Bayramı itibariyle yaklaşık 10 bin adet kiralama aracının Trabzon'da Arap turistler için hizmet vereceği belirtilirken, Ortahisar ilçesindeki havalimanı çevresindeki boş arsalar adeta araç kiralama şirketlerinin park alanları haline geldi.

550 BİN ARAP TURİST BEKLENİYOR

Konuyla ilgili bilgiler veren özel bir firmanın Genel Müdürü İsmet Özpınar, Ramazan Bayramı ve sonrasında Trabzon'da müthiş bir Arap turist yoğunluğu beklendiğini söyledi. Özpınar "Geçen yıl 450 bin Arap turist gelmişti bölgemize. Bu yıl 550 bin Arap turist bekliyoruz. Yoğun bir turist trafiği olacak. Turizm ve araç kiralama firmaları da çok yoğun bir şekilde bölgeye araç sevkiyatı yaptılar. İstanbul merkezli bir çok araç kiralama şirketi Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde geçtiğimiz yıllara oranla turist sayısında düşüş olması nedeniyle bölgemize ciddi bir yatırım yaptılar. Bu yıl yaklaşık 3-4 aylık gibi bir süreçte müthiş bir kalabalık olacak ve bu talebi karşılamak için araç filolarını herkes tamamladı' dedi.

Bayramdan sonra Trabzon'da yaklaşık 10 bin adet aracın bu alanda hizmet göstereceğini dile getiren Özpınar, 'Arap turistler lüks araç talep ediyorlar. 2015 model araç istemiyorlar, 2016 model olmasını talep ediyorlar. Sıfır ve otomatik vitesli arabaları tercih ediyorlar' ifadelerini kullandı.