CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci, Türk-İş Eğitim Merkezi'nde iftar düzenledi. İftara şehit aileleri, CHP Atakum Kadın Kolları başkan ve yöneticileri, CHP Atakum Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Şehit ailelerini kapıda karşılayıp onlarla sohbet eden Deveci, "Şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödememiz asla mümkün değil. Bize düşen görev her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmektir' diye konuştu.

KOL KOLA GİRMEZSEK...

Deveci iftar sonrası yaptığı konuşmada, "Ramazan sofrasının manevi duygusunu bizlerle paylaştığınız için öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum. Barışın, huzurun, kardeşliğin ve dayanışmanın sembolü olan bu kutsal günde çekişmeli siyaset gündemine girmeyeceğim. Ancak bir yurttaş olarak, tam da bu günün anlamına uygun bir çağrım var. İnsani değerlerle yüklü vicdanları birleştiren çizginin bu tarafındakilerin, insanlık için, ahlaki değerler için, hukuk için, insan ve çevre hakları için, her şeyden evvel barış ve huzur için dik durma, omuz omuza verme ve birlik olma zamanıdır. Bu baskıcı yönetim karşısında dik duramaz ve birleşerek, kol kola giremezsek; yaşam alanlarımızı, yaşam tarzımızı uzun bir süre kaybedebiliriz" ifadelerini kullandı.

YA TESLİM OLACAĞIZ...

Deveci konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ekonomik, sosyal ve insani değerler yönünden olağandışı ve çok olumsuz bir süreç yaşıyoruz, ya teslim olup sonuçlarına katlanacağız ya da örgütlenip omuz omuza vererek dayanışma içinde Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği, Demokratik, Laik Cumhuriyet'in yolunu açacağız. Yaşam alanlarımızın ve yaşam tarzımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz. Bu dönemde kimin nerede nasıl durduğunu tarih yazacak. Onurumuza, huzurumuza, toplumsal barışımıza, ekmeğimize canımıza kastedilmesini istemiyoruz. Bin yıldır birlikte yaşadığımız bu topraklarda hiç kimsenin etnik kökenini sormadan sorgulamadan, mezhebini merak etmeden barış huzur içinde yaşamak istiyoruz. Çocuklarımız artık ölmesin, öldürülmesin istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin eşit haklara sahip yurttaşları olarak çok şey mi istiyoruz? Bu istediklerimizin hangisini hak etmiyoruz."