Doğu ve güneydoğuda yaşanan terör nedeniyle Cizre'den Bafra'ya gelerek Kur'an kurslarına yerleştirilen ve eğitimlerini burada sürdüren 51'i kız, 19'u erkek öğrenci, okulların yaz tatiline girmesi dolayısıyla memleketlerine uğurlandı.

BARIŞ GÜVERCİNLERİSİNİZ

Öğrencileri Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve İlçe Müftüsü İsmail Çiçek uğurladı. Burada bir konuşma yapan Müftü İsmail Çiçek, "Sizler bir kardeşlik öyküsünün barış güvercinlerisiniz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, onun cesareti ile buna giriştik" dedi.

BİZDEN SELAM GÖTÜRÜN

Belediye Başkanı Zihni Şahin de, öğrencileri ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Sizler vesilesi ile Cizre ile Bafra arasında bir gönül köprüsü kurulmuş oldu. O bakımdan ben sayın müftümüzü tebrik ediyorum. Bu işin asıl gönüllüleri sizlersiniz. Buraya gelerek bu projenin hayata geçmesini sağladınız. Bu nedenle sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum. Belki gurbete geldiniz ailelerinizden ayrı kalarak ama bu da ayrı bir güzellik. Oraya özlem duydunuz fakat burada da yeni bir çevre edindiniz, dostluklar kazandınız. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunlar bitmeyecek ama bizlerin bu oyunlara fırsat vermemesi gerekir. Ayrı olduğumuzda gücümüzü kaybederiz. Ama birlikte olduğumuzda kuvvet olur. İnşallah kıyamete kadar bahtiyar oluruz, birlikte oluruz. Hepinizin yolu açık olsun. Ailelerinize bizlerden de selam götürün" açıklamasında bulundu.