Ramazan ayının 20. gününde kurulan komşu iftarı Adnan Ölmez Okulu Bahçesi'nde Selahiye, Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallesi sakinlerini aynı sofrada buluşturdu. Yoğun katılımın gözlendiği komşu iftarına Başkan Tok ve mahalle sakinlerinin yanı sıra Selahiye, Unkapanı ve Kökçüoğlu mahalle muhtarları ile AK Parti İlkadım İlçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HER ADIMDA ÖRNEK OLUYORUZ

Komşu iftarlarının eksiksiz devam ettiğini ve aynı zamanda projelerin de yükselmeye devam ettiğinin altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Komşuları bu sofralarda bir arada görünce mutlu oluyoruz, gücümüze güç katıyoruz. Kırgınlar bu sofrada barışıyor. Komşular bu sofrada tanışıyor. Bu sofralar bir çok hayırlı ve güzel işlere imza atıyor. İlkadım Belediyesi olarak bir yandan bu güzel sofraları düzenlerken bir yandan da çalışmalarımıza projelerimize devam ediyoruz. Bir yanda Samsun'un en büyük düğün ve toplantı salonunu içinde barındıracak olan Derebahçe Sosyal Tesislerimiz diğer yanda Türkiye'ye örnek Cami ve Külliye projemiz. Her koşulda her adımda örnek oluyoruz' diye konuştu.

DEĞERİNİ BİZLER BİLMİYORUZ

Selahiye Mahallesi'nde bulunan ve Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan Şeyh Seyyid Kutbiddin Cami ve Türbesi'nin yenileme çalışmalarını titizlikte gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Tok, "Şeyh Seyyid Kutbiddin Cami ve Türbesi'nin yolları, aydınlatması, çevresi oldukça kötü bir durumdaydı. Ekibimiz ile ivedi bir şekilde çalışma programımızı çıkararak yollarını, aydınlatmalarını, çevre düzenlemesini, çok güzel bir kamelya, altında abdest alma yerlerini oluşturduk. Çünkü Şeyh Seyyid Kutbiddin'in değerini belki bizler bilmiyoruz ama şehir dışından Samsun'a gelen herkesin ilk uğrak yeri Şeyh Seyyid Kutbiddin Türbesi'dir. Oradaki bütün işleri tamamladık ve faaliyete geçirdik" ifadelerini kullandı.

MANEVİYET DOLU GECELER

İlkadım Belediyesi tarafından dün akşam Esenevler Camii'nde düzenlenen "Kur'an Ziyafeti" programında Eyüp Sultan Camii İmamı Erhan Mete ve Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra kılınan teravih namazının ardından da camii çıkışında vatandaşlara çay ve lokma ikramında bulunuldu.