İsrail'le Türkiye ilişkilerinin normalleştirilmesi için atılan tarihi adım sonucunda varılan anlaşmayı, her iki ülkenin liderleri halklarına basın toplantısıyla açıkladı. Kameralar karşısına geçen Binali Yıldırım geniş bir açıklama yaparken, Yıldırım'la aynı anda basın toplantısı düzenleyen Netanyahu da 'Bu anlaşma, Ortadoğu'da istikrarın sağlanmasına yardımcı olacak' dedi.

Roma'da basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, 'Türkiye ile anlaşmamız sonrasında da İsrail'in Gazze'ye uyguladığı deniz ablukası devam edecek' dedi. Reuters'ın haberine göre; Netanyahu, 'İnsani yardımların ise İsrail limanları üzerinden Gazze'ye ulaşmaya devam edebileceğini' ifade etti. Netanyahu ayrıca, iki ülke arasındaki anlaşmanın İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasına imkan vereceğini belirtti.

Bu sözlerle birlikte Avrupa'ya doğalgaz satışında tekel konumunda bulunan Rusya'nın zorda kaldığı iddia edilirken, anlaşmayla birlikte İsrail ve Ortadoğu gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya transfer edilebilmesinin, Rusya'nın doğalgaz gücünü kıracağı yorumları gündeme geldi.