Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve PTT 1.Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanlarını kabul etti. Samsunspor Başkanı Erkut Tutu'nun da yer aldığı kabulde sorunları dinleyerek başkanlarla görüş alışverişinde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, kulüplere destek sözü verdi. Erkut Tutu'nun zirvenin ardından kulübün son durumuyla ilgili Bakan Kılıç'a bilgi verdiği öğrenildi.


SİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
Spor Toto Süper Lig'de ve PTT 1. Lig'de yer alan kulüplerin mali yapıları konusunda sıkıntılar yaşadığını bildiğini ve bu sıkıntıların giderilmesi için bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Bakan Kılıç, şunları söyledi: "UEFA, mali kriterlerin uygulanması konusunda hiçbir şekilde müsamaha göstermiyor. Şu anda Süper Lig kulüpleri için uygulanan kurallar, önümüzdeki yıldan itibaren PTT 1. Lig ekipleri için de uygulanacak. Burada size büyük iş düşüyor. Bazılarınızın geçmişten gelen çok büyük borç yükü olduğunu biliyorum."

UEFA MÜSAMAHA GÖSTERMİYOR
"Bu anlamda yeniden bir yapılandırmanın içine girilmesi, sizin biraz daha nefes almanız için yapılması gereken şeyler var. Bu anlamda federasyonumuzla bazı konuları konuştuk. Biliyoruz ki zorunlu olarak yapmanız gereken tasarruf, sonra büyük fayda getiriyor. Zorunlu olmadan bu tasarruf tedbirleri ile ilgili harekete geçmeniz gerekiyor. Bu konuda biz, gerçekten sizlerle çalışmak, yardımcı olmak için hazırız. Biliyorum zorlandığınız noktalar var. Geleceğe dair yaptığımız hamleler içerisinde kulüplere gelir getirici bir takım çalışmaların hayata geçirilmesi noktasında iyi bir seviyeye geldik."

BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ
"Önümüzdeki yıllar içerisinde daha sağlıklı bir mali yapıya ulaşmış Türk futbolunu başarmamız gerekiyor. Bunu da tek başımıza yapamayız, federasyon da tek başına yapamaz. Kulüpler olarak bunu bir araya gelerek başarabiliriz. Geçen yıl amatörlere harcanan maddi giderlerin vergiden muaf olması konusunda o zamanki maliye bakanımız Mehmet Şimşek'le görüşerek konuyu belli bir noktaya getirmiştik. Şimdi Naci Bey ile devam edip bu anlamda bir desteğin sağlanmasını en kısa sürede hayata geçireceğiz. Biz üzerimize düşeni yapmaktan hiç bir zaman geri durmayız."


BİR SAATTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DOĞRU DEĞİL
Bakan Çağatay Kılıç, futbol dünyasında son dönemde sıklıkla yaşanan teknik direktör değişiklikleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi: "Kulüp başkanları seçilerek görev başına geliyor. Beraber çalışmak istedikleri teknik ekiple ilgili tercihte bulunmak doğal olarak haklarıdır. Tabii ki görev başına getirilen kişilerin de kariyerleri ve ortaya koydukları bir çaba var. Devlet yönetiminde ve siyasette istikrar ne kadar önemliyse, sporda da başarıyı elde etmek için istikrar o kadar önemlidir. Sporda istikrarın ortaya konması ve insani ilişkilerin de dikkatli yönetilmesi gerekir. Şahsi kanaatim olarak söylüyorum; tabi ki 2 günde, 4 günde, bir haftada, bir saatte yapılan bu tip değişiklikler doğru değil. Bu süreçlerin programlı ve öngörülebilir şekilde olması gerekir diye düşünüyorum."