Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan Cemal Yeşilyurt "Hayırlı Ramazanlar" dileyerek başladığı konuşmasında yıllar içerisinde grubun nasıl büyüdüğüne ve bu büyümedeki en büyük aktörün üretim alanında çalışanlar olduğuna değinerek kendilerine teşekkür etti. Yeşilyurt 'Bundan 36 yıl önce 30 çalışanla günde 8 saat çalışarak 40 ton demir üretiyorduk, bugün ise 700'ü aşan çalışan sayısıyla günlük üretimi 3 bin 600 ton kapasiteye çıkardık. Biz sizlere sadece ağabeylik yaptık, bu başarı sizin başarınızdır" dedi.

Yeşilyurt, kendileri için her şeyden önemlisinin çalışanlarının can güvenliği olduğunu ifade etti. Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sorunlara da değinen Yeşilyurt, her geçen yıl yeni yatırımlarla büyümeye devam ettiklerini, 2017 yılı için de tüm yatırım planlarının hazır olduğunu, Allah'ın izniyle Yeşilyurt Grup'un daha büyük yatırımlarla ve yeni istihdamlarla Samsun' a ve ülkeye hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

Hareketli ve yoğun iş temposunda özveriyle çalışan tüm çalışanlarına emekleri ve iftar yemeğine katılımları için teşekkür eden Cemal Yeşilyurt konuşmasını, yaklaşan Ramazan Bayramı'nı kutlayarak sonlandırdı.

Tüm yönetim kurulu üyelerinin ayrı ayrı çalışanların masalarına dağıldığı oturma düzeni sayesinde, kaynaşma ve hoş sohbet eşliğinde geçen iftar yemeği yapılan dua ile son buldu.