Başkan Gevrek Muhammed Reis transferindeki son durum ve kulübün ekonomik yapısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"7 NOKTA TRANSFER YAPACAĞIZ"

Transfer döneminde 10 futbolcu alacaklarını, bu 10 isimden 7'sinin nokta transfer olacağını kaydeden Gevrek, 'Transfer sezonu başladı. Belki bizde başlamadı gibi görünüyor ama biz bu sene kuracağımız kadroyla 2 yıl içerisinde Süper Lig'e çıkarmak istiyoruz. Bu sene olur, önümüzdeki sene olur ama şuan kuracağımız kadro, yapacağımız yapılanma bu doğrultuda olacak. Transferde görüştüğümüz isimler var. Şu anda üstünde durduğumuz isimler var. İnşallah 7 nokta transfer yapacağız. Yaklaşık 10 futbolcu transfer edeceğiz ama bunun 7'si önemli, bizi hedefe taşıyacak isimler olması lazım. Gerek kalanları da gelecek vaat eden, genç futbolculardan yana kullanmak istiyoruz. Şöyle söyleyeyim, görüştüğümüz isimler var. Her görüşülen isimle anlaşılacak diye bir kural yok. İşte Muhammed Reis de o isimlerden biriydi. Tabi doğrudur, biz bütün her şeyde anlaştık. Maddi konularda her şeyde anlaşmıştık. Tam son aşaması, imza noktasında 3 tane maddenin avukatı tarafından eklenmesi, tabi bunlar bizim açımızdan kabul edilir maddeler değil. O maddelerden biri, 'futbolcu hiçbir şekilde kadro dışı bırakılamayacak.' Böyle bir şey kabul edilemez. Bunu hiçbir kulüp kabul edemez. Diğer maddeler de parasını alamaz ise tek taraflı fesih yoluna gidebilir şartı vardı' ifadelerini kullandı.

'BORCU OLMAYAN KULÜPLERDEN BİRİ BİZİZ'

Gevrek, futbolcu alacaklarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise, 'Deniliyor ki parasını alamayanlar var. Biz iki gün içinde bütün ödemeleri yaptık. Toplam bütün borcumuz 1,5 milyon TL idi. Sadece futbolculara olan bütün borcumuz bu kadardı. Bazı kulüplerin sadece tek bir futbolcuya var bu kadar borcu. Bunun da yüzde 90'ını kapattık. Şimdi böyle bir durumda sağda solda hala bu kulübün borcu varmış gibi lanse edilmesi doğru bir şey değil. Böyle de bir dedikodu var. Bugün PTT 1. Lig'de 50 milyon, 60 milyon borcu olan kulüpler var. Borcu olmayan kulüplerden biri biziz' diye konuştu.

MUHAMMET REİS ISRARI

Yeni Malatyaspor'da transferin gözdesi durumuna gelen Muhammed Reis ile bir türlü beklenen imzanın atılamaması Malatyalı futbolseverlerde hayal kırıklığına neden olurken, taraflar bir kez daha görüşerek yeniden anlaşma aşamasına geldi.

Muhammed Reis'le başkan Adil Gevrek'in İstanbul'daki ofisinde bir araya gelen taraflar masadan 2 kez anlaşamayarak ayrıldı. İlk görüşmede fiyat olarak 850 bin lirada direten Muhammed, daha sonra yönetimin ısrarı üzerine 750 bin lirada anlaştı. Ancak paranın ödeme şekli sorun oldu. Bu sorunu da ortadan kaldıran taraflar, tam el sıkışacakken bu kez de Muhammed Reis son kez ailemle görüşeyim dedi. Reis'in bu istediği üzerine imzayı erteleyen yönetim, yakın çevresine futbolcuyla tüm şartlarda anlaştıklarını, Muhammed Reis'in ikinci görüşmeye geldiğinde imza atacağını söyledi. Bu haber sosyal medyaya 'Yeni Malatyaspor Muhammed Reis kesin olarak anlaştı' diye yansıyınca yıldız oyuncu kendi hesabından hiçbir kulüple anlaşmadığını yazdı.

TAM İMZALAR ATILACAKKEN, SÖZLEŞMEYE YENİ MADDELER

Hafta sonu Muhammed Reis ile İstanbul'da 2. Kez bir araya gelen Yeni Malatyaspor, bu kez Reis ile hem total ücret hem de ödeme şeklinde anlaştı. Aradaki ufak tefek pürüzler de giderildi. İki tarafta görüşmeden imzalı fotoğraf ile ayrılacakken, Muhammed Reis'in anlaşmaya yeni maddeler eklettirip, bunları yazılı hale getirmek istemesi bir anda Yeni Malatyaspor kulübünü masadan kaldıracak hale geldi. Araya Bayram Bektaş'ın girmesiyle taraflar bir kez daha masaya otursa da Reis, düşünmek için süre istedi. Her şeye rağmen transferi bitirmek için geceli gündüzlü yıldız oyuncuya yakın markaj yapan Yeni Malatyaspor, süreç olumsuzlukla sonuçlanmasın diye tüm gelişmeleri kamuoyundan saklayınca ortada bilgi kirliliği oluştu. Hali hazırda Muhammed Reis ile üçüncü ve son kez bir araya gelecek sarı kırmızılı yönetim, bu kez masadan ya Reis'le ya da Reis'siz kalkacak.