Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda her gün kurulan 3 bin kişilik İftar Sofrası'nın haricinde farklı mahallelerde de Gönül Sofrası kuran Canik Belediyesi'nin bu seferki durağı Gaziosmanpaşa Mahallesi oldu. Yüzlerce kişinin buluştuğu iftar öncesi masaları gezen Belediye Başkanı Osman Genç, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek onları dinledi.

KADİR GECESİ'NE DAVET
Şehirleri komşuluk, kardeşlik, dayanışma, beraberlik ve paylaşma duygusunun şehir yaptığını belirten Başkan Genç, "Mahallede kurduğumuz bu sofralar, gönül sofralarına dönüşüyor. Ramazan'ın ruhu bu sofralarda yaşanıyor. İnsanımız bu sofralarda birbirleriyle kaynaşıyor. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturuyor. Bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur. Aynı sofrada olmanın mutluluğu bize yeter" diye konuştu.
Başkan Genç ayrıca vatandaşları, teravih namazının birlikte kılınacağı ve dünyaca ünlü hafızların Kur'an-ı Kerim ziyafeti vereceği Kadir Gecesi'nde Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'na davet etti.