Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan ve 330 bin nufüsu bulunan İzlanda, İngiltere'yi eleyerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde ev sahibi Fransa ile eşleşen İzlanda, son derece agresif ve ne yaptığını bilen futboluyla otoritelerden tam not aldı.

İzlanda İngiltere maçı 2-1'lik İzlanda galibiyetiyle devam ederken, Türkiye'de sosyal medya kullancıları Hasan Şaş'ı hatırladı. Şaş'ın, 2014 yılındaki Türkiye-İzlanda mücadelesi öncesinde söylediği sözler tekrar hatırlanarak gündeme getirildi. Hasan Şaş, 2014'teki Türkiye-İzlanda mücadelesi öncesinde İzlanda için 'Topu elle götürseler üç defa götürebilirler' demişti.

Karşılaşma öncesinde İzlanda için bu sözleri sarf eden Şaş, maçı İzlanda'nın 3-0 kazanmasıyla büyük bir şok yaşamıştı. Maç sonunda da dediklerini yutmak zorunda kalan Şaş, 'Danimarka'daki ikinci yarıda oynanan futbol hepimizde beklenti ve inanç oluşturdu. İzlanda maçı öncesi biz de ona göre yorum yapıyoruz. Ama bizim futbolcular böyle oynayınca bu sefer söylediğimizi de yutmak zorunda kalıyoruz.' ifadelerini kullanmıştı.

İKİNCİ LEİCESTER VAKASI

İngiltere'de herkesi şaşırtarak şampiyon olan Leicester City ile özdeşleştirilen İzlanda Milli Takımı, şampiyonada şimdiye kadar aldığı başarılı sonuçlarla adından çok kez söz ettirmeyi başardı. Futbol otoritelerine göre sağlam futboluyla Fransa'yı da zorlaması beklenen İzlandalıların, bir sürprize imza atarak ev sahibini turnuvanın dışına itebileceği belirtiliyor.