Ebe ve Hemşireler Derneği Genel Başkanı Kadriye Gülseren, tıp fakültesi öğrencilerinin çizdiği karikatür ile ilgili olarak 'Karikatür, hemşirelerin mesleki değerlerini yok sayan bir anlayışın ürünüdür. Bu hakaretin tıp camiasının fertleri tarafından yapılmış olması üzüntümüzü katlamaktadır' dedi.

Mizah dergisindeki karikatür Samsun OMÜ'yü karıştırdı

Ebe ve Hemşireler Derneği (EHEMDER) Genel Başkanı Kadriye Gülseren, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından çıkarılan 'Kılçık' isimli mizah dergisinde yer alan ve hemşireleri rencide eden karikatüre tepki gösterdi. Hemşireliğin insan hayatına doğrudan dokunan kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Gülseren, yaptığı yazılı açıklamada 'Tıp fakültesi öğrencilerinin çizdiği karikatür, hemşirelerin mesleki değerlerini yok sayan bir anlayışın ürünüdür. Bu hakaretin tıp camiasının fertleri tarafından yapılmış olması üzüntümüzü katlamaktadır' diye konuştu.

"DİZİ VE FİLMLER, HEMŞİRE PROFİLİNİ ÇARPITIYOR"

Samsun OMÜ'deki o polemik büyüyor

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan dizide hemşirelerle ilgili uygun olmayan sahneleri de örnek gösteren Gülseren, dizi ve filmlerde, çalışma hayatında görülmesi mümkün olmayan bir hemşire profilinin çizildiğini, bu tarz girişimleri asla kabul etmediklerinin altını çizdi.

"ÖZÜR BEKLİYORUZ"

Gülseren sözlerine şöyle devam etti:

'Hemşirelik, sağlığın korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi gibi önemli sorumlulukları olan bir meslektir. 'Kiralık Aşk' dizisinin 52. bölümündeki bekarlığa veda partisinde yansıtıldığı gibi sert mizaçlı, mesleğine ve kişiliğine yakışmayan şekilde giyinen ya da 'Kılçık' dergisinde yayınlanan anketteki gibi 'hemşireler doktorların ...-dır, -dir.- dur ,dür' ekleri ile tamamlanan cümleleri hak eden bir meslek değildir. Hemşireliğin bu şekil de yansıtılması, mesleğimizin onurunu, ahlaki değerlerini, saygınlığını olumsuz etkilemektedir. Ayrıca hemşirelerin kişilik haklarının manevi bütünlüğüne de zarar vermektedir'

Hemşireleri rencide içeren karikatürün yayınlandığı OMÜ'nün yöneticileri ile söz konusu dizinin yayınlandığı televizyon kanalı yetkililerini hemşirelerden özür dilemeye çağıran Gülseren, gelişmelerle ilgili yapılacak idari ve adli soruşturmaların da takipçisi olacaklarını kaydetti.