Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği, Uzat Elini Yardım Organizasyonu ve Kardeşeli Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında ilçedeki yabancı misafir çocuklara bayramlık giysi hediye edildi.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Ramazan Bayramı dolayısıyla dağıtılan kıyafetlerle misafir çocukların mutlulukları adeta gözlerinden okunurken, minikler yeni elbiseler giyecek olmanın mutluluğunu yaşadı.

'ONLAR BİZE EMANET'

Programda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz ensar, onlar muhacirdir. Canik Belediyesi olarak muhacir kardeşlerimize merhem oluyoruz. Bizi kardeş yapan siyasi görüşümüz değil, inancımızdır. Bu yavrularımız bize emanet. Yarın büyüyecekler ve bu iyilikleri hatırlayacaklar. Muhacir kardeşlerimizin bir nebze olsun acılarını dindirmek, bir nebze olsun onları sevindirebilmek, gönüllerini hoş tutmak bizleri mutlu ediyor" dedi.

Yabancı misafir çocukları sevindirmek ve onların bayrama sevinçli girmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak buradan dünyaya dostluk ve barış mesajı veriyoruz. Türkiye, tüm dünyadaki mazlumlara kol kanat geren bir anne gibidir. Türkiye'nin yeniden asli mecrasına döndüğünün bir kanıtı dünyanın farklı bölgelerinden gelen bu çocuklarımız için sığınılacak güvenilir bir liman olmasıdır. Bu açıdan geleceğe ümitle bakıyoruz" diye konuştu.

400 ÇOCUK SEVİNDİ

Başkan Genç'e teşekkür eden Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Metin Yılmaz ise Ramazan Bayramı'ndan önce Suriyeli sığınmacıları sevindirmek istediklerini kaydetti. Daha sonra Belediye Başkanı Genç, Uzat Elini Yardım Organizasyonu Genel Başkanı Cengiz Eyibil, Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Yılmaz ve Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Genel Başkanı Rahim Türk 400 çocuğa bayramlıklarını hediye etti.

Cengiz Eyibil, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Genç ve Türk'e plaket takdim etti. Bayramlıklarını alan çocuklarının mutluluklarının gözlerinden okunduğu etkinliğe Başkan Genç'in yanısıra Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Metin Yılmaz, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Genel Başkanı Rahim Türk ve Uzat Elini Yardım Organizasyonu Genel Başkanı Cengiz Eyibil, Dış İlişkiler Birimi Müdürü Ali Kemal Tural, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün katıldı.