CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) en borçlu işverenler listesini yayımladığını belirterek, açıklamalarda bulundu.

Akcagöz, "Listede Bafra Belediyesi'nin 3 milyon 575 bin 307 lira; İlkadım belediyesi'nin 1 milyon 792 bin 662 lira; Tekkeköy Belediyesi'nin 1 milyon 777 bin 475 lira; Kavak Belediyesi'nin 685 bin 106 lira; Terme Belediyesi'nin 586 bin 418 lira; Atakum Belediyesi'nin 495 bin 116 lira; Canik Belediyesi'nin 346 bin 28 lira; Alaçam Belediyesi'nin 228 bin 426 lira; Çarşamba Belediyesi'nin 201 bin 895 lira ve Vezirköprü Belediyesi'nin 163 bin 703 lira borçlu olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

AKIL TUTULMASI
Akcagöz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "AKP'li belediyelerin, SGK'ya borç ödememeyi alışkanlık haline getirdiği bu verilerle ortaya çıkmıştır. SGK'nın, devletin sırtına ciddi bir yük teşkil etmesinin temel gerekçelerinden biri, AKP'li belediyelerin bu akıl almaz tutumudur. Bu aynı zamanda, primlerini düzgün ödeyen vatandaşlarımızın da enayi yerine konulması anlamını taşır. Nasıl olsa af gelir, nasıl olsa bu bizim şahsi borcumuz değildir düşüncesi, AKP'li belediyeleri bu davranışa itmiştir. Bu durum, sorumlu yöneticilik anlayışı ile asla bağdaşmaz. SGK ve BAĞKUR primlerinin bu derece fahiş oranda olması da, SGK'nın bu denli mefluç hale getirilmesinden kaynaklanmaktadır. Bunun büyük oranda sorumlusu da AKP'li belediyelerdir. Bu denli pervasız bir yönetim sergileyen belediyelerin hiç denetlenmemesi ayrı bir garabettir. Bu nedenle Samsun'un yüzünü ağartan (!) ve borçlular sıralamasında dereceye giren AKP'li belediyeleri kutluyoruz."