AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın esnafa, çiftçiye büyük müjdeler verdiğini ve 78 milyonu ilgilendiren günlük hayatı kolaylaştıran bazı bir çok yeni düzenlemeleri de paylaştığını söyledi.

AK Parti'nin hayatın her alanında ne ihtiyaç varsa çözüm üreten, sorunun parçası değil çözümün öncüsü olan bir parti olmaya devam ettiğini belirten Milletvekili Köktaş, bundan sonra da aynı anlayışla çok çalışacaklarını ifade etti.

AK KADROLARIN BAŞARISI
Milletvekili Köktaş, bölgenin büyük bir istikrarsızlık ve kaos içerisinde olduğunu ancak Türkiye'nin bu fırtınalı denizde sağlam, güvenli ve istikrarlı bir liman olmaya devam ettiğini belirterek, "Kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2001'de yakmış olduğu meşale ülkemiz üzerindeki sis bulutlarını dağıttı, karanlığı aydınlığa dönüştürdü. ümitsizlik, çaresizlik içindeki milletimiz AK Parti iktidarında yeniden ayağa kalktı, yeniden diriliş, yeniden yükseliş inancını bütün milletimizle paylaştı. 14 yılda ülkemize, milletimize yaptıklarımız AK Parti iktidarının ve AK Parti kadrolarının mutlak başarısıdır. Allah'ın yardımı, milletin desteğiyle büyük işlere, büyük hizmetlere imza attık. Ne siyasi, ne ekonomik vesayet odaklarına asla ve asla boyun eğmedik demokrasiden, hukuktan bir an önce bir an bile olsun ayrılmadık. Daha da ileri demokrasi ve hukuk devletine gelişmiş, kalkınmış bir Türkiye'ye ve vatandaşımızın refahı için gerekli reformları yaptık. Bütün kazanımlarımızı adil bir şekilde kardeşçe paylaşmayı önemsedik, öncelik verdik. Toplumun bütün kesimlerinin refahını arttırmak için durmadan, yorulmadan, yılmadan çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz." dedi.


ESNAFIN FAİZİ SİLİNECEK
Köktaş, Başbakan Yıldırım'ın müjdeler verdiğini belirterek, "Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliniyor, geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırılıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'mızın TESKOMB'la yaptığı titiz bir çalışma sonucu bu şekildeki 110 bin esnafımızın tamamını 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz. Yani esnaflarımız borcun anaparasını ödeyecek, ayrıca bu anapara da yeniden taksitlendirilecek. Tarımda; TMO ürün bedellerini bayramdan önce peşin ödeyecek. TMO'nun boşaltma ücretini de kaldırmış bulunuyoruz. 6,5 milyon hektar büyüklüğündeki 184 ovamızı tarımsal SİT alanı ilan ediyoruz. Buralara atılacak tohum, dikilecek her çivi, her fidan, buralara tohum atılacak, hiçbir çivi çakılmayacak, tarım arazisi olarak kalmaya devam edecek. Göç, hisse, parçalanma nedeniyle ekilemeyen arazilerimizi atıl olmaktan çıkarıyoruz. Şahsa veya kamu kuruluşlarına ait olup da ekilmeyen arazileri sahipleri namına değerlendireceğiz, kiraya vereceğiz. Ekilmedik bir karış toprağımız olmayacak. Bu topraklar milli servetimiz. Ekilmeyen 2 milyon hektar tarım arazisinden 17 milyar liralık yıllık bir tarımsal hasıla hedefliyoruz. Havza bazlı tarım modelini de uygulamaya koyuyoruz. En değerli ve gerekli ürünlerden başlamak suretiyle her bir ürünü en verimli olduğu alanlarda destekleyeceğiz. Çiftçimiz hangi ürünü nerede, ne zaman ekecek, onu önceden bilecek, toprağa rastgele tohum saçma dönemi artık geride kalacak. 930 ilçemizde havza bazlı üretim için çalışmalar tamamlanmak üzere. Ağustos ayı itibariyle ilçe ve yapılacak, ekilecek ürün listesini tek tek çiftçilerimizle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

AİLE İŞLETMELERİ DESTEKLENECEK
Milletvekili Köktaş, tarımla ilgili diğer gelişmeleri de şöyle değerlendirdi: "Toplulaştırma ve sulamayı birlikte ele alıyoruz. Sulama yönetimindeki çok başlılığa son vereceğiz. Sulama birliklerinin beceriksizliklerini ortadan kaldıracak. Her işletmeyi Tarım Bakanlığı'ndan 16 bin personele zimmetlemiş bulunuyoruz. Her işletmenin bir uzman sorumlusu olacak. Hayvan varlığımızı arttırmak için de ne gerekiyorsa çalışmaları yapıyoruz. Bu doğrultuda aile işletmelerini daha çok destekleyeceğiz. Genç çiftçilerimize 30 bin lira hibe desteği bunlardan sadece bir tanesi. Hayvancılıkta havza modelini geliştireceğiz. Yetiştirici bölgesi, süt üretim bölgesi şeklinde bölgelere ayıracağız. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi yetiştiriciliğin merkezi haline gelecek. Buzağı desteğini de bildiğiniz gibi 550 liraya çıkardık, bunu daha da arttıracağız. TİGEM'i Damızlıkçılar Birliği ve özel sektör işbirliği içinde damızlık üretim merkezi haline dönüştürüyoruz. Tabiri caizse hayvan üretim merkezleri şekline dönüşecek. Meraların kullanımını sağlamak için mera ıslah çalışmalarını daha da hızlandırıyoruz. "

HAYAT KOLAYLAŞACAK
Milletvekili Köktaş, "İçişleri'nde vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Yapılan düzenlemeyle evlenme, ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararına ihtiyaç duymadan sorunlu yazılım veya yanlış yazılımda olan adlarını-soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacak. Soyadınızı beğenmiyorsunuz, mahkeme kararına lüzum yok değiştirebileceksiniz basit bir işlemle. Adınız da hoşunuza gitmiyor, değiştirebileceksiniz. Önemli bir devrim ise; pasaport ve ehliyet işlemi artık bundan böyle nüfus idarelerinden yapılacak, polisten alınıyor nüfus idarelerine veriliyor. Ayrıca, adres değişikliklerini bildirme saklı nüfusa tescil kolaylıkları getirirken, bir değişiklik de evlendirme yetkisiyle ilgili olacak. Buna göre Büyükşehir Yasasıyla mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek" dedi.