TEK DERDİ PARA

Samsunspor'da Canberk Aydın, transfer taksitlerini alamadığı gerekcesiyle federasyona başvurmuş, eğer önceki akşam mesai saati bitimine kadar alacağı yatırılmasa serbest kalacaktı.

Başkan Erkurt Tutu, yönetim kurulu üyeleri ve Sportif Direktör Coşkun Zeren'in girişimleriyle oyuncunun parası ödendi ve takımda kaldı. Samsunspor yönetim kurulu yazılı bir açıklama yaparak, işin perde arkasında bir çok krizin yaşandığı gözler önüne serdi.

Açıklamada, Canberk'e kulübün mali durumlarının anlatılmasına, alacaklarının ödenmesi konusunda da bir çok alternatif sunulmasına rağmen, oyuncu ve menajerinin ısrarla parasının tamamını istediği ve herhangi bir anlayış gösterilmediği ifade edildi.

ALTERNATİF SUNULDU

Açıklama şöyle: "Oyuncunun kendisine kulübümüzün mali güçlükleri anlatılmış, parasının kısa süre içerisinde ödeneceği teminatı bizzat kendileri tarafından verilmiş, hatta Samsunspor'a olan güvensizliğini aşması için çeşitli alternatifler de sunmuşlardır. Bunlar içerisinde; alacağının yarısının ödenerek kalan kısmı için yönetici çeki verilmesi, tapusu ile birlikte ev verilmesi veya bir hafta süre verilmesi seçenekleri bulunmaktaydı. Ancak çabalarımız oyuncumuzu ve danışmanlığını yapan eski Samsunsporlu futbolcu ağabeyini ikna etmeye yetmemiştir. Hatta ailesi nezdinde yapılan girişimler dahi ne yazık ki karşılık bulmamış ve 27 Haziran 2016 tarihinde ısrarcı olmuşlardır."

YÖNETİM DEĞERLENDİRECEK

"Canberk Aydın'ın alacaklarını tahsil etmek istemesini, normal karşılarız. Ancak Samsunspor Kulübü'nün tekliflerini geri çevirmesi, kulübüne olan güvensizliği, haklarını koruyarak kendisine önerilen seçeneklere rağmen sözleşmesini tek taraflı feshe götürecek sonuç için ısrarcı olması yönetim kurulumuzu derin düşüncelere sevk etmiştir. Samsunspor'un üzerinde hakkı olan bir yeteneğin bu tarz davranışı hepimizi derinden üzmüştür. Samsunspor'un zarar görmesine mani olmak adına ve son derece güç şartlara rağmen Canberk'in tüm alacakları hesabına yatırılmıştır. Bu oyuncumuzun Samsunspor'daki geleceği yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilecektir."

YETİŞTİRME BEDELİ VE BORSERVİS

Öte yandan dün Canberk konusunda çok önemli bir gelişme daha yaşandı. Oyuncunun bu tavrından oldukça rahatsız olan Samsunspor yönetimi, Canberk'in menajerini tesislere çağırdı. Menajerle bir toplantı yapan yönetim, Canberk'e kulüp bulunmasını istedi.

Amacının bonservissiz gitmek olduğu öğrenilen Canberk'in bir çok talibi Samsunspor'un alacağını ödemeyeceğini ve serbest kalacağını düşünüyordu.

Ancak Samsunspor yönetimi büyük bir özveriyle parayı ödeyip oyuncuyu kulübe bağladı.

Şimdi Canberk'i almak isteyenler hem yetiştirme ücreti hem de bonservis ücreti ödemek zorunda kalacak. Canberk satıldığında kulübün kasasına da yüklü bir para girmesi bekleniyor.

Selçuk KAYA