Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının ardından sosyal medya üzerinden yayılan çok sayıda yalan bilgi ve gerçeği yansıtmayan fotoğraflar insanları daha da zor durumda bırakıyor.

Dün akşamki patlamaya dair Brüksel'deki patlamanın görüntülerinin yanı sıra, Ankara Güvenpark'ta yen bir saldırı yapıldığına dair yalan bilgiler sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkıyor.

Olay yerinde yakınları bulunanları ya da kalbi oradaki insanlarla birlikte atan herkes için sadece yeni bir infiale davetiye çıkaran, olayla uzaktan yakından ilgisi olmayan çok sayıda paylaşım bir kez daha gözlerimize sokuluyor.

Dün akşam Kızılay Genel Müdürlüğü'nün sürekli yaptığı 'Kan bağışına ihtiyaç yok' anonslarına rağmen, her iki twitten birinde 'Kan aranıyor' deniliyor!

Saldırıyla ilgili olarak ne kadar çarpıcı olursa olsun kaynağı belirsiz bilgileri paylaşıma sokmamak oldukça önemli.

Patlama esnası ya da hemen sonrasında olay yerine dair yapılan paylaşımlar, özellikle çok küçük yaşta çocukların da sosyal medyayı sıklıkla kullandığı unutulmadan yapılmalı!

Birkaç 'beğeni' ya da 'retweet' almak için ortaya saçılan bu fotoğraf ve paylaşımlarla insanlarla birlikte insanlığımızı da kaybettiğimizi unutmamalıyız!