Onlarda yok yok

Katıldığı şampiyonalarda önemli başarılara imza atarak Samsun boksunda söz sahibi olan Akademik Boks Spor Kulübü yeni başarılara imza atmak için kollarını sıvadı. Kulüp bünyesinde bulunan 9 sporcusuyla Dünya, Avrupa ve Türkiye arenalarında altın madalya kazanmak için mücadele edecek.

HEPSİ BİRBİRİNDEN YETENEKLİ

Bünyesinde yetiştirdiği başarılı sporcularla milli takıma sporcu kazandıran imkansızlıklar içerisinde yılmadan yıkılmadan ayakta duran Akademik Boks Spor Kulübü, yeni zaferlere imza atmak için yola çıktı. Demir eldivenlerden 32,5 kiloda Yunus Emre Yurtsever, 34 kiloda Haktan Karagöz, 35,5 kiloda Taha Söylemez, 48 kiloda Atakan Akduman, Samsun'u Sinop'ta yapılacak Türkiye şampiyonasında temsil etme hakkına sahip olacak. Bununla da sınırlı kalmayan kulüp 70 kiloda İrem Çise Dinler ve 66 kiloda Nagihan Keskin ile milli takım kampından sonra Ay-Yıldızlı formayla Avrupa Şampiyonası arenasında boy gösterecek.

HEDEF ALTIN MADALYA

Türkiye şampiyonası 57 kiloda iki kez üst üste Türkiye şampiyonu olan Yiğit Us'da, Liselerarası Dünya Boks Şampiyonasında yumruklarını konuşturacak. 60 kiloda Urguya Us ve +91 kiloda Melike Çakar'da Ordu'da yapılacak Avrupa Boks Şampiyonası'nda ay-yıldızlı formayla altın madalya avına çıkacak. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda hizmet verdiklerini belirten Antrenör Fazlı Us, "Sporcularımız dört koldan şampiyonalara katılacak. Bizlere destek verildiği takdirde iyi işler yapacağımıza inanıyorum. İnşallah Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında Akademik Boks Spor Kulübü farkını ortaya koyacağız"dedi.

Salim YILDIZ