İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ramazan ayının 23. gününde Anadolu ve Kadıköy Mahallesi sakinleriyle Şehit Berati Sokak Kadıköy Pazaryeri'nde komşu iftarında bir araya geldi.

Binlerce kişinin orucunu açtığı Komşu İftarı'nda akşam ezanı öncesi tüm masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tok, Ramazan ayında insanlar arasındaki birlik, beraberlik ve kaynaşmanın daha da güçlendiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin güçlenerek büyümesi ve ilerlemesini istemeyen egemen güçlerin çeşitli entrikalar düzenlediğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, güçlü Türkiye istemeyenlerin, ülke topraklarında haince planlar kurduklarını söyledi.

"KALLEŞ ELLER KARDEŞLİĞİMİZİ HAZMEDEMİYOR"

Ülkenin birlik ve bütünlüğünü zedelemeye çalışanların asla emellerine ulaşamayacaklarını kaydeden Başkan Tok, 'Vatanına ve bayrağına bağlı ve sevdalı Türk milletinin en zor günlerde bile bir arada birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamasını anlayamayanlar bizim huzurumuzu bozmaya çalışıyor. Şehit kanlarıyla sulanmış topraklarımız üzerinde sinsice plan yapanlar güzellikleri bu birliktelikleri çekemeyen kıskanan şer güçler bu huzuru bozmak için ellerinden geleni yapıyor. Ama unuttukları bir şey var. O da bizlerin her zaman kardeşlik duyguları içinde zor zamanlarda bile birlikte olduğumuz. Ülkemizi bölmeye çalışanlar gerçekleştirdikleri kirli oyunları ile hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Vatanımızdan bırakın toprak parçasını bir taş parçası dahi alamayacaklardır. Vahşice, insanlıktan çıkarak kan döken bu hainlere millet olarak yine birliğimiz ve beraberliğimiz ile gereken cevabı vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Rabbim huzurumuzu bozmaya çalışanların misliyle huzurunu kaçırsın' diye konuştu.

KUR'AN ZİYAFETİ

Fevzi Çakmak Camisi'nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii İmamı Dünya Kur'an Okuma Birincisi Mehmet Bilir ve Yalova Merkez Camii İmam Hatibi Türkiye Birincisi Fatih Bilir Kur'an ziyafeti verdi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da teravih namazı kılmak için Fevzi Çakmak Camisi'ne geldi. Vali Şahin, Belediye Başkanları Yılmaz ve Tok'un vatandaşlarla yaptıkları musafahanın ardından cami çıkışında belediye görevlileri tarafından vatandaşlara lokma ve çay ikram edildi.