Samsunspor'da Seçimli Olağan Genel Kurul yapıldı.

Tek liste ile girilen Olağan Genel Kurul İsmail Uyanık yeniden başkan seçildi. Yönetimin yarıdan fazlasını değişirken kongreye damga vuran olaylarda oldu.

Her geçen gün daha da kurumsallaşan Samsunspor'un kongresinde de bunu fazlasıyla gördük. Buna alışık olmayan ya da alışmak işine gelmeyenler salonda tatsızlık yaratmak için adeta yarıştılar.

Neyse biz kongreye dönelim.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir kongrede yaptığı konuşma ile yüreklere su serpti. Özellikle tesisler konusunda yönetime destek vereceklerini yüksek sesle dile getirmesi memnuniyet yarattı. Vali Osman Kaymak'ın da her zaman olduğu gibi konuşmasında kırk yıllık Samsunlu ve Samsunsporlu hissi vermesi salonda bulunanlar tarafından alkışlandı.

Geçmiş dönem borçları ile ilgili bilgilendirmede Samsunspor'un ne kadar yüklü bir borç batağından kurtulduğuna şahit olduk. Bu vesile ile Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık'a bu şehrin minnet borcu olduğunu düşünüyorum.

Bence bu kongrenin en önemli bölümü tüzük değişiklikleri olduğunu düşünüyorum. Yapılan tüzük değişiklikleri ile Samsunspor altyapısında yetişecek oyuncuların Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim' ilkesine göre yetiştirilecek olmasının tüzüğe eklenmesi sadece Samsunspor farkıdır.

Ayrıca sporun sevgi, dostluk, barış gibi değerler ile centilmence yapıldığı anlayışı taşıyan taraftar yapısı oluşturmak ile Samsunspor'a hizmet eden ve katkı sağlayanlara Onur Üyeliği, 15 yaşında üye olma hakkı verilmesi de tüzüğe eklendi.

Sportif başarıya kenetlenmiş bir kulüpte bu gibi değerleri de ön plana çıkarmak kolay değildir.

Samsunspor 54 yaşını geride bıraktı. Kurtuluş savaşının başlamasının 100. yılında gelmeyen şampiyonluğun kuruluşun 55. yılında gelmesi dileğiyle…

Kalın Sağlıcakla…