Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırı için 20 gün önceden istihbarat birimlerinin uyarılarda bulunduğu iddia edildi. Havalimanına IŞİD saldırısı olabileceğine dair bilgilerin 20 gün önce birimlere gönderildiği iddia edilirken, CNN Türk canlı yayınında konuşan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat bu iddiaları gündeme getirdi.

Fırat canlı yayında yaptığı açıklamada; 'İstanbul'la ilgili olarak da Haziran ayının başında, yaklaşık 20 gün önce istihbarat birimleri devletin tepesine ve tüm kurumlarına uyarı yazısı gönderdi. Bu uyarı yazısında yer isimleriyle bu uyarı yer aldı.' dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN ADI NET ŞEKİLDE YER ALIYOR

Hande Fırat, yer isimleri arasında Atatürk Havalimanı'nın olup olmadığı sorusunun üzerine ise; 'Havaalanına saldırı olabileceği istihbaratı 20 gündür, Haziran'ın ilk 10 günü içerisinde bir yazı ile bildirilmiş. Atatürk Havalimanı adı net bir şekilde yer alıyor. Bu yazıdan sonra da bazı bek önlemler alındığı yönünde bilgiler var. IŞİD bir saldırı gerçekleştireceği zaman ülkedeki uyuyan hücreler dışında yurt dışından da saldırganlar seçebiliyor.' ifadelerini kullandı.