Samsun Bahçeşehir Okulları, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevvelli Heyeti Başkanı ve Samsun Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel'in ev sahipliğinde Çakallı Taşhan'da iftar düzenledi.

İftara, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Murat Özer, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Samsun Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, SASBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Türk Kızılayı Şube Başkanı Dr. Habip Demirel, Samsun Polis Hizmetleri Derneği Başkanı Tevfik Sönmez, TÜRSAB Bölge Başkanı Temel Uzlu, SAMGİAD Şube Başkanı Savaş Gömeç, Anakent Spor Kulübü Başkanı Kadir Koçak, Elvinder Başkanı Yeşim Gürsoy, işadamları, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, Samsun Bahçeşehir Okulları Kurucu Temsilcisi Savaş Boyar, Samsun, Ordu, Giresun, Çorum Bahçeşehir Okulları yöneticileri ve çalışanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

DUYGULUYUZ

Yoğun katılımın olduğu iftarda konuşma yapan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevvelli Heyeti Başkanı ve Samsun Bahçeşehir Okulları Kurucusu Enver Yücel, "Bu güzel ve mütevazı mekanda iftar vermek bizi çok mutlu etti. Böyle tarihi yerlerin onarılması beni duygulandırıyor. Bu anlamda önce Samsun Valisi İbrahim Şahin ve daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

4. FEN VE TEKNLOJİ LİSESİ SAMSUN'DA

Samsun Bahçeşehir Okulları'nın yeni kampüsünün açılışını 8 Eylül'de gerçekleştireceklerini kaydeden Yücel, Samsunlulara bir müjde daha verdi. 4. Fen ve Teknoloji Lisesi'ni Samsun'da açacaklarının altını çizen Yücel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile çok güzel işlere imza atacaklarını söyledi.

BAHÇEŞEHİR'İN SINIRLARI TÜRKİYE'Yİ AŞTI

Vali İbrahim Şahin ise, Bahçeşehir Okulları'nın Samsun'da olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek,"Bahçeşehir Eğitim Kurumları Türkiye sınırlarını aştı. Bu artık Türkiye'nin bir başarısıdır. Bundan dolayı gururluyuz ve kendilerini kutluyoruz. Çok iyi bir eğitim veren, Bahçeşehir Eğitim Kurumları'nın 4. Fen ve Teknoloji Lisesi'nin Samsun'da açılacak olması bizi heyecanlandırdı. Devlet bina yapmaktan kurtularak, daha iyi eğitim vermeyle ilgili kafa yormalıdır. Belki öğretmenleri daha iyi yetiştirmeli veya öğrencilerin iyi yetiştirilmesi için çaba sarf etmelidir. Bırakın parası olan özel sektördeki insanlar binalar yapsın. Eğitim müesseselerinde eğitimlerini yürütsünler. Onun için bu noktada biraz zihinsel bir değişime veya dönüşüme ihtiyacımız var" diye konuştu.

GURURLUYUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, 'Bu güzel mekanda sizlerle birlikte olup Ramazan'ın güzelliğini birlikte hissettik. İnşallah nice güzel Ramazan akşamlarında böyle birlikte oluruz. Enver Bey'in Samsun'a yönelik düşünceleri, eskiden beri olumlu ve samimiydi. Şehrimize yatırım yapmak konusunda her zaman motiveydi. Bizimle olan dostluğu da inanıyorum ki bu motivasyona katkı verdi. Bu dostluğu yatırımlarıyla geleceğe bağladı. Biz de Enver Bey'in dostluğu ile gurur duyuyoruz. O bakımdan kendisinin Samsun'a yapacağı her türlü yatırıma, dostumuzun iş yapma kabiliyetine yönelik önünün açılması fırsatı gibi değerlendiriyorum. Tüm Bahçeşehir Okulları personelinin yaklaşan Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İftar yemeğinin ardından TRT Sanatçısı Yaprak Sayar, davetlilere mini bir konser verdi.

Ayşe KUŞCU (ÖZEL HABER)