Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'le ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Ömer Şan'ın haberine göre binlerce kişinin cenaze törenine katıldığı Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz, 5 Haziran 2013'te Rize'de 'vatan hainleri' denilerek saldırıya uğrayan gençlerin içerisindeydi.

HES'lere karşı mücadele eylemlerine ve 1 Mayıs'a katılan Emrah Aytemiz'in arkadaşlarından Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Hüseyin Acar, 'Dün ona saldıranlar, bugün omuzlarında taşıdılar' dedi.

Emrah'ın 3 yıl önce Gezi eylemine destek vermek için linç edilmek istendiğini anlatan KESK üyesi arkadaşları şunları anlattı: 'Açıklama sonrasında bize saldıranlar, Emrah'ı ve hepimizi vatan haini ilan edip, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atmışlar, linç girişiminde bulunmuşlardı. Emrah, bugün yine aynı sloganlarla 'kahraman şehit' ilan edildi.'

Askerden sonra tezkere bırakarak uzman çavuş olarak orduda kalan Aytemiz, geçen yıl Özdeyiş Akbal ile nişanlanmıştı. Şehit Aytemiz, 23 Temmuz'da Ankara'da ve 27 Temmuz'da da Rize'de düğün yapmayı planlıyordu.