Milletvekili Çanak, Ordu Giresun Havalimanı'na iniş sistemlerinde en son teknoloji olarak kabul edilen DVOR-DME sisteminin kurulması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nce ihale açıldığını söyledi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda tahminlerin üzerine bir yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Milletvekili Çanak,'Açıldığı ilk yıl 500 bine yakın yolcu bu havalimanımızı kullandı. İlk yılında yurt içerisinde 5 ayrı noktaya uçuş sağlandı. Yurt dışı uçuşları için daimi hudut kapısı ilan edildi. Bölgenin geleceği için çok önemli olan bu projenin tüm eksikliklerinin tamamlanması için yakından ilgileniyoruz' dedi.

Havalimanında özellikle olumsuz hava koşullarının olduğu dönemlerde sefer iptalleri yaşandığına dikkat çeken Milletvekili Çanak, şu bilgileri verdi: 'Konuyu bakanlık nezdinde sürekli takip ettik. Olumsuz hava şartlarında inişi kolaylaştıracak birden fazla teknik sistem bulunuyor. Ordu-Giresun Havalimanı'nda ILS sistemi mevcuttu. Ancak bu cihazda olumsuz hava şartlarında yetersiz kalıyordu. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü, havalimanının bulunduğu coğrafik alanı da dikkate alarak DVOR-DME sisteminin kurulmasını kararlaştırdı. Bir süredir cihazın yerleştirileceği alan için teknik çalışma yapıldı. Olumlu sinyaller alınması üzerine ihale açılmasına karar verildi. 12 Temmuz günü ihale gerçekleşecek. İhale tarihinden sonra cihazın montajı ve faaliyete geçmesi için 300 günlük bir süre bulunuyor. Konu çok hassas ve teknik olduğu için bu kadar süre alabiliyor. DVOR-DME sisteminin faaliyete başlamasıyla birlikte Ordu-Giresun Havalimanı'nda olumsuz havalarda da iniş ve kalkışlar daha rahat yapılabilecek. Şimdiden bölge halkımıza hayırlı olsun' şeklinde konuştu.

DVOR-DME sisteminin Türkiye'de belirli havalimanlarında bulunduğunu belirten Milletvekili Çanak, İstanbul'a yapılan 3. havalimanında da bu sistemin kullanılacağını bildirdi.